Aparat za sušenje ruku – odgovarajući tipovi za vaš poslovni objekat

Vlasnik ste firme, posedujete širok lanac svojih preduzeća. Ulazite u toalet i na podu oko lavaboa svaki dan vidite delove papirnih ubrusa i svega ostalog što ide uz to. Počinje to da Vas nervira. Šta tada treba činiti? U tom slučaju je za Vas idealno rešenje da svoju firmu opremite aparatima za sušenje ruku.

Koji tipovi aparata za sušenje ruku postoje

Klasični aparati za sušenje ruku na koje smo navikli izgledaju tako što na svom donjem delu imaju otvor koji izbacuje zagrejan vazduh i na taj način suši ruke. Među aparatima postoje razlike u snazi motora, a modeli sa jačim motorom, posledično, skraćuju vreme sušenja ruku. Novija generacija aparata za sušenje ruku je po svojoj strukturi sasvim drugačija. Naime, ruke se ne stavljaju ispod sušača, već odozgo „u sam sušač“, odnosno u prostor koji je za to predviđen. Strujanje vazduha se pokreće automatski uz pomoć senzora kada stavite ruke, a isto tako se i isključuje. Jako strujanje vazduha suši ruke za desetak sekundi, a prednost u odnosu na klasićne modele je ta:

  • što se aparat za sušenje ruku isključuje čim korisnik skloni svoje dlanove
  • što ispod sušača nema vode koja kaple sa ruku korisnika

Uklapanje u željeni prostor

Napomenuto je da aparati za sušenje ruku dolaze u raznim oblicima i raznim veličinama. Zato treba dobro isplanirati gde biste želeli da ih postavljate. Ukoliko imate manje kupatilo – treba birati manje modele, makar i sušenje ruku trajalo duže. Nema potrebe da zauzimate veliki prostor sa aparatom za sušenje ruku kada u kupatilo moraju da stoje i druge stvari. Ali, ukoliko imate firmu i više većih kupatila – slobodno se opredelite za noviji tip aparata za sušenje ruku, tj. one koji se sastoje iz dva dela i koji su malo veći od starijih generacija koje zauzimaju manje mesta. Slobodno ubacite i 2 ili čak i 3 aparata u jedno kupatilo, jer je ipak reč o firmi, i može da se desi da više osoba odjednom ode do kupatila, pa da biste izbegli čekanje u redu radi sušenja ruku – ugradite više aparata. Aparati za sušenje ruku mogu da se nađu u više boja. Naravno da je napopularnija bela, ali treba gledati i estetiku, odnosno čitavo kupatilo. Neka kupatila imaju pločice, neka ne, i u zavisnosti koja boja dominira kupatilom – tako i aparat za sušenje ruku ne sme da pravi veliki kontrast u boji. Pored bele boje tu su i popularni metalni sušači za ruke koji daju potpuno drugačiji utisak od belih. Stvar je izbora, ali kao što je rečeno – trudite se da uklopite u čitavo kupatilo, kako ne bi baš taj aparat za sušenje ruku bio u prvom planu.