Industrijski otirači i gumene podloge – Prednosti

Industrijski otirači napravljeni od izdrživog gumenog materijala,  primenjuju se u oblastima rada sa specifičnim uslovima.  Njihova upotreba od značaja je na onim mestima gde radnici provode duži vremenski period u jednom položaju.  Zbog toga su pogodni za svaki vid fabrike i radionica različitih tipova. Koriste se u industrijama sa suvim, masnim i mokrim okruženjem.

Gornji deo otirača sadrži poseban materijal korund koji povećava antislip (neklizajuće) svojstvo.  Upravo ovo svojstvo sprečava pad na masnim i kliznim područijima. Industrijski otirači su otporni na industrijsko ulje, bakterije, hemikalije. Dodatno štite od vatre i varnica. Pored toga olakšavaju kretanje po ovakvim površinama i ublažavaju i amortizuju pad teških predmeta. Posebna struktura koja se nalazi u osnovi otirača, omogućuje odvođenje vode ispod otirača. U kombinaciji sa sistemom za pričvršivanje oblik se može podesiti prema potrebi.  Još jedna od pogodnosti ovih podloga ogleda se u tome da smanjuju rizik od električnog udara, izlivanje od ulja, a i dodatno štite od oštećenja. Bezbednosne industrijske podloge mogu se naći u pojedinačnim oblicima ili u celovitom obliku.

Za sigurno i zdravije radno okruženje

Kako je po Zakonu o bezbednosti na radu predviđeno da se radnicima obezbedi sigurno radno okruženje, stabilna podloga za poslove koje obavljaju gde stoje i do 8 sati, industrijski otirači postaju sastavni deo radne opreme svakog industrijskog posla. Zahvaljujući njima povećava se sigurnost i bezbednost na poslu. Radnicima nestaje bol u nogama i kičmi. Smanjuje se zamor tela, povećava se koncentracija, što dodatno povećava  produktivnost radnika, a tose kasnije odražava i na kvalitet posla.

Industrijski otirači i gumene podloge – Prednosti 1

Otporni, industrijski otirači preporučuju se u svim industrijskim oblastima, servisnim pogonima i u vrlo stresnim okruženjima. Mogu se naći u raznovrsnim oblicima, a dobra strana je da ne zauzimaju mnogo prostora. Stvaraju udobno radno okruženje, smanjuju nezgode na poslu. Zaposleni u ovim sferama su odmorniji. Osećaju se zaštićeno, što se pozitivno odražava i na radne zadatke.