Kakvi sve otirači postoje i koji su najbolji za Vaš dom

Kada na red dođu otirači, generalno je mišljenje da baš svaki može zadovoljiti naše osnovne potrebe. Međutim, i u okviru ovog proizvoda postoje različite verzije, te treba imati na umu da su pojedini otirači bolji za kuće, a drugi za stanove, da nije isto kakvi otirači krase prostor ispred Vaše firme, a kakvi ispred doma, kao ni to da li obavljaju svoju osnovnu funkciju – ostavljanje prljavštine i vlage van enterijera, i ispunjavaju li estetski kriterijum. Sve ovo je od neobične važnosti kada na red dođe da se biraju otirači, te Vam sugerišemo nekoliko predloga.

Metalni i gumeni otirači

Metalni i otirači od gume odlični su za kuće, pogotovo za porodice sa malom decom koje u kućama žive. Kako su otirači iz ovih kategorija brzoupijajući, odnosno imaju veliku moć apsorbcije vlage, to su i veoma pogodni za sve one kišne i snežne dane kada ne treba trošiti previše vremena na čišćenje obuće od svih spoljašnjih poteškoća. Ovakvi otirači posebno su pogodni za decu, koja se sada stalno mogu igrati napolju, a da roditelji kasnije ne potroše i po pola sata za čišćenje cipela i patika.

Pošto otirači od metala i gume uglavnom dolaze sa određenom teksturom, odnosno nisu glatki, to se pokazuju i kao veoma pogodni za čišćenje obuće od svake vrste prljavštine. Njih je posebno dobro pozicionirati ispred garaže ili ispred središta firme koja se bavi građevinom ili nekim drugim vidom proizvodnje robe i usluga, u okviru kog radnici većinu vremena provedu napolju. Stoga se metalni i otirači od gume posebno predlažu za kuće i firme čiji se makar jedan deo nalazi u spoljašnjem prostoru.

Kakvi sve otirači postoje i koji su najbolji za Vaš dom 1

Zanimljivi otirači od tkanine

Sa druge strane, otirači od tkanine dobri su za stanove, ali i ovde treba pažljivo birati. Uglavno mje generalni savet da se biraju otirači nešto deblje teksture, kako bi upili svu vlagu i prljavštinu. Takođe, dobro bi bilo i da otirači budu u tamnijim bojama, kako se ne bi brzo prljali. Za sve koji imaju kućne ljubimce, predlog je da otirači od tkanine budu praćeni manjim verzijama onih od gume ili metala.

Za sam kraj kada su otirači pred vratima u pitanju, dekorateri savetuju da i u ovom segmentu pokažete kreativnost. Kako bi otirači postali topla dobrodošlica kako Vama posle napornog dana tako i gostima, možete birati one u zanimljivim bojama ili sa interesantnim pozitivnim natpisima, kako biste obogatili i svoj eksterijer.

Sve za kupatilo

Na samom kraju, veoma su važni i otirači za kupatilo. Kada su manje dimenzije ove prostorije u pitanju, savetuje se samo jedan otirač, kako ne bi dodatno gutao prostor. Za veća kupatila možete se odlučiti da Vaš pod ukrase i manji otirači u većem broju, te jedan postaviti ispred kade, drugi ispred lavaboa i slično. Ovde treba takođe voditi računa da otirači budu i funckionalni, te birajte one koji imaju veću moć upijanja, od deblje tkanine, ili pak gumene ili plastične, koji se lako mogu brisati i prati. Uživajte u novom izgledu svog poda koji će, sasvim sigurno, osvežiti i ceo prostor!