Koji sušači za ruke su higijenski izbor prema nameni prostora

Kada na red dođe uređenje toaleta u bilo kom prostoru, neminovna je odluka koju čine – sušači za ruke.

Pitanja koja se ovom prilikom često postavljaju jesu koji bi vid uštede bilo najbolje primeniti, kao i koja je opcija za kakav ambijent najviše higijenska.

Svakako da i kada su sušači za ruke u pitanju postoji neka klasična podela, a zašto je ona najviše praktikovana, možete saznati upravo sada.

Elektronski sušači za ruke za toalete velike frekvencije

U svim javnim ustanovama, tržnim centrima, velikim firmama, većim restoranima i slično, uglavnom se kao najčešći izbor koriste sušači za ruke u elektronskom izdanju.

Koji sušači za ruke su higijenski izbor prema nameni prostora 1

To je logično ako se uzme u obzir da su po sredi toaleti velike frekvencije, ali ova odluka može imati i svoje loše strane. Naime, ako odlučite da elektronski sušači za ruke ukrase toalet, pobrinite se da budu postavljeni na optimalnom mestu.

To konkretno znači da ih postavite odmah pored lavaboa, i nikako sa suprotne strane, kako biste uštedeli na vremenu i novcu potrebnom za brisanje poda – mokre ruke sa kojih kaplje voda i vlažni tragovi svuda po podu sigurno neće biti dobro rešenje.

Takođe, idealno je i da elektronski sušači za ruke budu postavljeni na optimalnoj visini, tako da mogu da ih dohvate i deca, koje će sigurno biti u svim frekvetnijim toaletima.

Ako Vas, pak, brine higijena, imajte na umu da elektronski sušači za ruke rešavaju problem onda kada su namenjeni posećenijim ambijentima jer su ujedno i najviše higijenski, za razliku od peškira na kojima se skupljaju bakterije i koje treba menjati, isto kao i papirne ubruse. Na taj način štedite i vodite računa o zdravlju svojih posetilaca.

Papirni sušači za ruke za manje poslovne prostore

Manji poslovni ambijent bi takođe mogao da koristi elektronske, ali i papirni sušači za ruke mogu proći u ovom kontekstu.

Naime, manja frekventnost može dozvoliti ubruse i ostale papirne sušače, ali pod uslovom da su takođe postavljeni na optimalnim mestima. Za njih važi isto kao i kada su elektronski sušači za ruke u pitanju.

Sem toga, ovde treba i dobro voditi računa o čestoj i blagovremenoj zameni ubrusa, te nemojte dozvoliti da možda neki klijent koji Vam dodđe na sastanak pomisli da ne vodite računa o svom prostoru.

Zato se gotovo redovno i za manje firme predlažu elektronski sušači za ruke, ali će Vam i papirni biti odlično rešenje, pod uslovom da korisnici ne pipaju čitavu rolnu mokrim rukama, što je čest slučaj.

Dome, slatki dome: peškiri ili ubrusi

Naravno, kod kuće će sušači za ruke biti peškiri. Trudite se da ih menjate redovno, na dva ili maksimum tri dana. Kako se oni brzo iskvase u zavisnosti od broja ukućana, tako na njima i bakterije počinju brzo da obitavaju.

To konkretno znači da ćete džabe prati ruke ako ćete ih brisati mokrim peškirom. Zato je bolje da se za kuhinju ili čak i kupatilo nabave papirni sušači za ruke, ali pod uslovom da i mlađim ukućanima bude skrenuta pažnja da ne pipaju čitavu rolnu mokrim rukama, kako biste sačuvali zdrav i higijenski optimalan prostor.