fbpx Neobični detalji eksterijera i enterijera: inspirišući i kreativni otirači | PiK Group

gripwalker-lite-otirac 

Prilikom uređenja određenog prostora, često zaboravljamo da upravo detalji mogu učiniti čitav ambijent prijatnijim i lepšim, te zapostavljamo elemente kakvi su otirači, koji umnogome mogu izmeniti duh određenog eksterijera ili enterijera.

Stoga, ako ste odlučili da ovih dana unesete promene u svoj svakodnevni prostor ili želite da saznate koji su to novi dizajnerski trendovi u uređenju industrijskih enterijera i bazena i sauna, u centru pažnje neka vam bude – otirač za noge.

Otirači za bazene, saune i ostalo

Naizgled neprimetni na bazenima i u saunama, otirači su zapravo ključni element ovih enterijera za opuštanje, pri čemu su higijenske podloge idealne jer funkcijom drenaže sprečavaju razvoj bakterija i gljivica. Prilikom dekoracije ovakvih objekata, dizajneri su kao svoj glavni izbor naveli da se, pored slaganja sa bojom pločica, otirači posebno moraju uklopiti u prostor.

Tako se za saune i bazene sve češće biraju otirači koji imitiraju veštačku travu, čija je površina gruba i neklizajuća. S estetske strane, oni se lako uklapaju u ove ambijente koji u svakom slučaju teže prirodnom izgledu. Uklopljeni sa biljkama, većim i manjim, poput paprati i palmi, ovi otirači savršeno unose duh prirode u prostor.

Isto važi i za one koji dolaze u bojama zemlje, poput tamne braon, ali i mat-plave koja naginje ka sivoj. Obe boje biraju se za kombinovanje kako sa belim tako i sa svetlim plavim pločicama, koje su glavni hit za uređenje tuš-kabina u svim objektima, poput teretana, bazena i sličnih. Naravno, ovi otirači takođe moraju imati rebrastu ili grublju površinu, biti neklizajući, fiksirani i otporni na vlagu, a kao najtraženiji izdvajaju se oni sa teksturom pletenica.

Otirači za ulaz u kuću ili stan

Posebnu revoluciju u uređenje eksterijera svakog doma uneli su otirači u raznim jarkim bojama, poput žute, zelene i narandžaste, koji sam ulazak u svaku kuću ili stan čine posebno upadljivim. Njima su se pridružili originalni otirači u formi srca, oblaka, polumeseca i lubenice, a prate ih i štampani otirači sa raznim neobičnim natpisima ili šarama poput dezena u vidu malih kaktusa ili cipelica na štiklu.

Ako želite sasvim neobičan i drugačiji eksterijer, onda je otirač za noge sa motivacionim porukama ili pozdravima prava stvar za vas. Oni su postali veoma traženi i prilično popularni u svetu, a odnedavno i kod nas, te je preporuka svih dizajnera da ovaj trend uvedete u svoj prostor.

Takvi otirači dolaze u raznim oblicima, rađeni su od debljeg i grubljeg tekstila, dobro upijaju vlagu i pozdravljaju vas prilikom svakog ulaska i izlaska iz kuće. Na njima može pisati čuvena krilatica „Dome, slatki dome“, poruka „Danas je divan dan“ ili pak duhoviti pozdrav „Kucajte kako bismo stigli da počistimo“.

Podloge za garaže, radionice, perionice, ketering, industriju…

Za sve prostore u kojima se obavlja određeni posao, od radionica do industrijskih pogona, izdvojili su se otirači koji i spadaju u kategoriju – industrijske podloge. Rađene od gume, one se prilagođavaju ljudskom telu, te je njihova glavna namena potpora kičme svih onih koji mnogo vremena provode stojeći u određenom prostoru, pa samim tim takve podloge smanjuju osećaj umora.

Kako su ovi gumeni otirači rebraste strukture, negužvajući i posebno otporni na vlagu, oni se često zamišljaju i kao najpre praktičan detalj ovakvih enterijera. Tako, recimo, dezo barijere za fabrike hrane i ketering sprečavaju pojavu nečistoće i uklanjaju bakterije pre ulaska u zonu u kojoj se radi s hranom, a industrijske podloge posebne namene poboljšavaju bezbednost radnika čak i u uslovima mokre ili zamašćene podne površine. Međutim, ovi otirači mogu imati i estetsku namenu, posebno ako se izrežu u nekim neobičnim oblicima, poput velikih oblaka ili polukruga, te će tako dodati poseban šarm svim prostorima. Ne oklevajte da nam se obratite ukoliko vam je potrebna pomoć pri izboru otirača za vašu firmu ili imate bilo kakvih dodatnih pitanja

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing