Otirači kao rešenje za visokofrekventne objekte

Otirači često se koriste kako u javnim tako u privatnim objektima. I u jednom i u drugom slučaju funkcija im je ista, da zadrže svu nečistoću na ulazu u objekat, u koje spada blato, zemlja, sneg i  ostalo što može završiti na našoj obući, a koje smo pokupili šetajući se napolju.

Otirači će ne samo omogućiti čišćenje obuće već će doprineti čistijem prostoru unutra jer će sprečiti unošenje vlage i veće prljavštine, a svi znamo koliko je to značajno pogotovu za vreme zimskog ili kišnog perioda.

Kada su javni objekti u pitanju otirač pomaže u mnogo čemu. Pored toga što prostor drži čistijim, on svojom dekorativnom funkcijom utiče na građenje bolje slike o samoj zgradi ili objektu. Održavanje ulaza svake zgrade čiji je deo i otirač je i te kako bitno, pre svega kako bi se vaši poslovni partneri, gosti, kupci, pa i sami zaposleni osećali dobrodošlo od samog starta. Postavljanje otirača kako spolja tako i unutra postižemo bolji efekat, šaljemo bolju sliku o nama, a na sve to odajemo utisak neprikosnovenog čistog prostora.

Štampani otirači

Često se da primetiti da u javnim objektima otirači budu dekorisani raznim dezenima ukazujući na deltanost kojom se firma bavi. Pa tako recimo otirači za poslovne prostore mogu biti štampani sa logom firme, koji osim što su pogodni za brendiranje firme mogu biti savršeno uklopljeni u ostatak enterijera. Njihova osnovna uloga je i dallje ista, a to je da održavaju higijenu unutrašnjosti objekta jer njihovom postavkom veliki deo prljavštine ostaje napolju. Verovali ili ne otirač može dosta uticati na stvaranje slike o samom objektu kod posetilaca, a pored estetike ono što je važno jeste da taj otirač bude kvalitetan, trajan i otporan na sve atmosferske prilike.

Otirači kao rešenje za visokofrekventne objekte 1

Otirači za spoljnu i unutrašnju upotrebu

Postavljanje samog otirača moguće je tako da se oni nalaze  ispred ulaza u objekat ili unutar samog objekta, predsoblja. Kada su u pitanju visokofrekventni objekti preporuka je postavljanje jednog otirača u otvorenom prostoru koji će biti zadužen za skidanje grube nečistoće, drugi otirač bi se nalazio u međuprostoru koji će voditi računa i o gruboj nečistoći ali i finoj prašini, dok će treći biti zadužen za voditi finu prašinu i apsorpciju vlage kako se ne bi previše kvasio pod unutar objekta i time nas zaštitio od eventualnog klizanja.

Za prostore sa visokom frekvencijom ljudi dobro rešenje su gumene podloge. Izuzetno su praktične kako za spoljašnju tako i za unutrašnju upotrebu. Prednost ovih gumenih podloga je u efikasnom struganju nečistoće sa obuće ali i u omogućavanju lakog i udobnog prelaska od spolja ka unutra kao i obratno. Postavljaju se u  nadgradne ili ugradne ramove kod ulaznih vrata.

Otirači kao rešenje za visokofrekventne objekte 2

Aluminijumski otirači u zavisnosti od ispuna takođe mogu da se koriste za unutar prostora ali i za spolja, a aluminijumski ram može biti ugradni ili nadgradni. Kod ovih otirača postoji mogućnost menjanja ispuna kada se pohabaju. Ispuni mogu biti od gume i oni su pogodni za spoljašnu upotrebu, mogu biti tekstilni i oni odgovaraju drugom i trećem nivou zaštite, dakle predviđeni su za unutrašnjost prostorije.