Saveti dizajnera: sušači za ruke uklopljeni u enterijer

Veoma praktičan i zahvalan uređaj, susac za ruke ujedno predstavljaju i higijenski izbor za svaki toalet veće frekvencije. Za razliku od peškira koji su pravi izvor bakterija i ubrusa koji često u celini ostaju vlažni nakon korišćenja, elektronska varijanta sušenja ruku najbolje je rešenje i, takođe, svojevrsne ušteda novca i vremena.

Saveti dizajnera: sušači za ruke uklopljeni u enterijer 1

Međutim, elektronski sušači za ruke često predstavljaju problem uklapanja u enterijer, pa ili štrče od ostalih elemenata ili su slabo povezani sa ostalim detaljima. Kako ne biste funkcionalnost žrtvovali higijeni i estetici, dizajneri Vam daju specijalne savete.

Kako se biraju elektronski sušači za ruke

Prvo i osnovno, ne morate se odlučiti da najnovije verzije koje imaju elektronski sušači za ruke postanu deo Vašeg toaleta, ako za to niste u finansijskoj mogućnosti. Sve njihove varijante prilično su dobre i zahvalne kada je higijena u pitanju, a međusobno se razlikuju u tek nekoliko sekundi više ili manje potrebnih za sušenje ruku.

Ono, međutim, što možete birati, jeste dizajn koji imaju svi sušači za ruke u okviru jednog modela. To, dakle, mogu biti oni u metalik verzijama, ali i oni u nekoj od mat boja, poput bele, bež, sive ili crne. Razmišljajući o onim elementima koje već imate u toaletu, tj. boji pločica, lako ćete izabrati boju.

Savet je da to radite u istoj ili kontrastnoj nijansi, a ukoliko imate bordure ili su pločice šarene, sušači za ruke trebalo bi da smire prostor, te se rešite za belu ili crnu verziju.

Mesto i način postavljanja

Elektronski sušači za ruke neretko se postavljaju naspram lavaboa i to je ključna greška, smatraju dizajneri. Na ovaj način se u potpunosti uništava funkcionalnost uređaja, pre svega zato što se voda razliva po podu i odeći.

Da biste to predupredili, trudite se da se sušači za ruke obavezno nađu sa neke strane lavaboa, i to na optimalnoj visini kako bi ih mogla koristiti i deca. Kada im nađete mesto, svi ostali koraci biće mnogo lakši i ticaće se samo estetike.

Kako se sušači za ruke povezuju sa prostorom

Elektronski sušači za ruke, čak i oni u svojim najjednostavnijim i danas već zasterelim metalik varijantama, veoma lako se mogu povezati sa prostorom uz samo nekoliko detalja.

Primera radi, ovu njihovu stariju verziju, koja je doduše neuporedivo jeftinija od onih kasnijih, lako ćete uklopiti u ambijent ako toaletu dodate još detalja u metalik boji, te sušač neće odskakati od okoline. To možete učiniti dodavanjem metalik rama ogledalima pored kojih se nalaze sušači za ruke i veće metalik podne vaze iz koje će viriti crveno veštačko cveće.

Sa druge strane, modernije haj-tek verzije lako će se uklopiti kako u savremeno dizajnirane toalete u kontrastima crne i bele boje, tako i u one koje podsećaju na spa centre. To ćete učiniti vrlo lako izborom crne ili bele boje, odnosno bež nijanse koju bi trebalo da imaju sušači za ruke u spa toaletima. Ova poslednje lako se povezuje sa prostorom u kom dominiraju boje drveta.

Ponekad je dovoljan i samo jedan detalj da bi se sušači za ruke ukomponovali u prostor, te isto možete učiniti i dodavanjem svećnjaka, koji su uvek zahvalan element za zaokruživanje izgleda enterijera.