Sušači za ruke VS ubrusi i peškiri

Pranje ruku je jedan od najvažnijih aspekata lične higijene. Ukoliko ruke nakon temeljnog pranja sapunom ne osušimo kako treba, možemo napraviti problem sebi i okolini, jer smo sa vlažnim rukama izuzetno izloženi raznim zarazama jer se tada bakterije nabrže prenose. Zato pored dobrog pranja i dezinfikovanja ruku sapunom ili sredstvom protiv bakterija uveko moramo dobro osušiti ruke, jer je to aspekt koji je jednako važan koliko i skidanje bakterija sapunom i vodom.

Sušači za ruke

Aparati za sušenje ruku su veoma popularni u velikim objektima, tržnim centrima, ugostiteljskim objektima i drugim poslovnim zgradama, zbog svoje efikosnoti i ekonomičnosti. Pored toga što su moderniji, sušači za ruke su ujedno mnogo efikasniji i ekonomičniji od ubrusa ili peškira. Takođe su jednostavni za korišćenje. Ubrusi se moraju menjati kad se potroše, pored toga tu je uvek kanta sa iskorišćenim ubrusima koja mora često da se prazni, gde je neophodno uposliti radnika kojem će to biti jedan od zadataka. Pored toga, u tržnom centru ili nekom sličnom većem objektu gde je velika frekvencija ljudi, veoma je nepraktično a najčešće neprijatno kada čistači ulaze u vc dok su posetioci tržnog centra u vc-u.

Isplativost sušača za ruke

Sušači za ruke istina je, predstavljaju veću investiciju u početku, tako da oni  koji upravljaju objektom rade opsežne analize šta je isplativo za kapacitet njihovog objekta. Prema procenama svetskih proizvođača, ovi sušači mogu smanjiti troškove od 50 do 70% u zavisnosti od veličine objekta, broja postavljenih aparata i frekvencije ljudi.

Gde se koriste sušači za ruke

Uz kombinaciju velike brzine sušenja, ovi sušači nude energetsko „eco-dry“ rešenje. Odličnu su za restorane, hotele, benzinske pumpe, kafiće, kompanije kao i za razne kulturne i obrazovne ustanove poput fakulteta, škola, obdaništa. Veoma su jednostavni za korišćenje i dovoljno je samo da prislonite ruke i topao vazduh će početi da suši ruke bez ikakvog kontakta sa aparatom, što sprečava mogućnost širenja bakterija i virusa. U zavisnosti od kapaciteta aparata, celokupno trajanje sušenja traje od 10 do 20 sekundi.

Sušači za ruke VS ubrusi i peškiri 1

Sušače za ruke odlikuje i veoma unapređeni i moderni dizajn prilagođen svim vrstama objekata i prostora. Lako se montiraju i ne zauzimaju puno prostora, a s obzirom da se kače na zid uvek će se naći na prikladnom mestu na kome neće smetati prohodnosti u vc-u.

Peškiri su odavno zaboravljeni i maltene se ne koriste u pomenutim objektima, dok se ubrusi mogu često sresti. Veliki problem sa ubrusima je što postoji mogućnost da na vlažnim rukama mogu ostati komadići papira koji nam se zalepe za ruke, a i da bismo obrisali ruke kako valja, potrebno je namotati dosta slojeva papira, odnosno ubrusa. Zato je velika prednost sušača za ruke koji su veoma efikasni, praktični i laki za korišćenje.