Sve prednosti elektronskih sušača za ruke u odnosu na ubruse

Naizgled sasvim marginalni, sušači za ruke dolaze kao poslednja stavka prilikom uređenja toaleta veće frekvencije – od onih u kafićima i restoranima, preko firmi, do kulturno-obrazovnih ustanova i sličnih institucija.

Tom prilikom se uglavnom zaboravlja da pravilan izbor može značiti kako uštedu novca i energije, tako i pravilnu antivirusnu i antibakterijsku zaštitu. Nije svaki izbor u potpunosti higijenski, ali elektronski sušači za ruke upravo jesu, pogotovo kada se porede sa ubrusima koji su prilično često rešenje.

Sve prednosti elektronskih sušača za ruke u odnosu na ubruse 1

Zbog čega tako tvrde stručnjaci, otkrivamo Vam u tekstu koji sledi.

Energetska i ekološka ušteda

Na prvom mestu, elektronski sušači za ruke – u svim svojim modelima, pa i onim najstarijim – pružiće vam energetsku uštedu. Naime, ovaj način sušenja ruku zahteva u proseku desetak sekundi da se ruke osuše, što je vreme jednako korišćenju ubrusa.

Sem toga, za proizvodnju papirnog ubrusa troši se neuporedivo više karbon dioksida i sirovina, dok elektronski sušači za ruke ne zahtevaju ovakav vid potrošnje energije. Činjenica jeste da oni troše struju, ali se taj trošak ne može ni izdaleka uporediti sa troškom potrebnim za izradu papirnih ubrusa.

Upravo iz tih razloga, sušači za ruke predstavljaju se kao energetski i ekološki izbor.

Higijenska zaštita

Higijena je svakako ono što je na prvom mestu kada je pranje ruku u pitanju, a kako bi ona bila održana, ruke moraju biti i pravilno osušene.

To ćete učiniti korišćenjem sušača za ruke pre nego ubrusa. Čini vam se neverovatnim? Sada se prisetite svih onih papirnih rolni koje su već vlažne nakon dva korišćenja – ovakav izbor još je gori od korišćenja peškira.

Sem toga, elektronski sušači za ruke proizvode se od takvih materijala na kojima se onemogućava zadržavanje bakterija, te oni samim tim predstavljaju mnogo povoljnije rešenje. I ne samo to – vazduh u njima se prečišćava, te je i na ovaj način nemoguće da štetne bakterije pređu na ruke.

Elektronski sušači za ruke štede novac i vreme

Svi modeli u kojima se nude elektronski sušači za ruke imaju garanciju, te je ovo takođe važno napomenuti kada se govori o uštedi novca i vremena.

Dalje, za ubruse će vam stalno biti potrebno nešto vremena da ih promenite, dok sušači za ruke, jednom postavljeni, neće zahtevati ovakvu vrstu angažmana.

Kada je u pitanju plaćanje električne energije, i na ovaj način takođe možete razmišljati o većoj uštedi novca. Mesečni iznos potrošen na papirne ubruse u nekim slučajevima je i do dvadeset puta veći od struje koju potroše elektronski sušači za ruke, te je ova računica veoma jasna.

Higijena toaleta

Na samom kraju, ali ne i najmanje važna, jeste i higijena čitavog toaleta. Kako se dešava da se čitav pod iskvasi dok se ruke ne osuše, pa i same rolne ubrusa, to se elektronski sušači za ruke postavljeni pored lavaboa pokazuju kao višestruko korisno rešenje.

Ne samo da neće biti potrebe za održavanjem toaleta u ovom smislu i čišćenje na gotovo svakih desetak minuta, odnosno odmah nakon korišćenja, već sušači za ruke neće stvarati ni probleme svojim korisnicima u vidu mokre garderobe ili iskvašene obuće.