fbpx Ulazni industrijski tekstilni otirači za sve vrste prostora | PiK Group

Ulazni otirači i industrijske podloge – za sve vrste prostora

Tekstilni otirači za noge, deblji i tanji, od grubljih ili mekših materijala, uglavnom su oni koje viđamo na ulazima kuća ili stanova. Kako su na mestima gde je veća frekvencija ulazaka i izlazaka, gde cirkuliše mnogo ljudi, gde je velika vlaga ili pak u prostorima gde radnici dugo moraju da stoje potrebni posebni profesionalni otirači, to se i njihova izrada drugačije sprovodi, kao što su i materijali od kojih se oni pravi drugačiji.

Upravo zato i postoje otirači koji su namenjeni ovim funkcijama, prema kojima se i pravi njihova specijalna podela.

Podloge namenjene za industrijsku upotrebu, kao i upotrebu u radionicama ili keteringu

U industrijskim pogonima i radionicama, ali i u objektima poput auto-perionica i sličnim, mogu se videti različite podloge, pre svega namenjene prekrivanju poda i njegovoj zaštiti od spoljašnjih uticaja. Međutim, stručnjaci savetuju da ovakvi prostori pre svega imaju ovaj element ergonomski urađen, tako da površina industrijsko-ergonomske podloge bude pogodna za dugo stajanje, te pruža dobru potporu celom telu, a pre svega kičmi i time sprečava osećaj umora. Postoje i industrijsko-ergonomske podloge posebne namene koje su i antiklizne i veoma otporne, pa su posebno pogodne za industrijska postrojenja i radionice.

Isto mora važiti i kada su u pitanju otirači za kuhinje, poput podloga i dezo barijera u fabrikama hrane, ketering firmama ili restoranima. I ove podloge, poput onih u industrijskim pogonima i radionicama, moraju biti posebno otporne, kako na vlagu tako i na temperaturne razlike, fiksirane i neklizajuće, te sigurne za upotrebu. Stoga se njihova namena odnosno funkcionalnost postiže izradom od gume, sa rebrastom ili drugim neravnim površinama.

Ulazni otirači za sve javne objekte

Na ulazu u firme, veće kompanije, javne ustanove, ugostiteljske objekte poput restorana i kafea, banke, škole, hotele, muzeje, stambene zgrade i sve slične objekte koji pripadaju ovim kategorijama, trebalo bi da se nađu otirači za spoljašnju upotrebu koji će najpre obavljati funkciju prvog čišćenja i zadržavanja prljavštine van unutrašnjeg prostora, baš kao što to rade i ispred vaših vrata kako bi vam kuća uvek bila čista.

Zato se za ovu namenu mogu birati posebni ugradni/nadgradni otirači rađeni od gume ili aluminijuma, čija je površina rađena u vidu manjih poluloptica, pčelinjeg saća, ukrštenih pletenica ili rebraste strukture. Takođe, ovi otirači moraju biti neklizajući i otporni na vlagu, te omogućiti da samim prelaskom preko njih prljavština ostane napolju. Njihova otpornost na vlagu i temperaturne razlike se podrazumeva.

Posebnu podvrstu koju imaju ulazni otirači čine oni rađeni u obliku polukruga na samom ulazu, koji predstavljaju estetski pogodniju varijantu, kao i oni otirači u obliku kruga, koji se koriste kao podloga rotirajućim vratima. Pravougaoni oblici se, s druge strane, najčešće upotrebljavaju kao podloga klasičnim dvokrilnim vratima.

Podloge za bazene, teretane, saune…

Posebnu vrstu čine i higijenske podloge koje se nalaze u prostorima u kojima je vlaga neizbežna, poput sauna, bazena, svlačionica i tuš-kabina, kako u teretanama tako i u raznim salonima i spa-centrima. Njihova prvenstvena funkcija jeste da obezbede da pod, odnosno ivice bazena, budu neklizajući. Isto se postiže time što se podloge prave od gume ili plastike, najčešće u rebrastoj ili isprepletanoj strukturi.

Takođe, ove podloge mogu dobiti i estetsku namenu, te su posebno zanimljive one u različitim bojama ili nijansama jedne boje, čiji je cilj dobra uklopivost u prostor. Tako se za bazene posebno izdvajaju plave podloge, dok se u saunama ili spa-centrima mogu sresti one u formi veštačke trave, zelene i grube strukture, rađene od plastike.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing