Uređenje toaleta u javnim prostorima: sušači za ruke

Uređenje toaleta u javnim prostorima, poput kafića, restorana, firmi i institucija, predstavlja pravi izazov za dizajnere enterijera, pogotovo kada su sušači za ruke u pitanju. Kako napraviti toalet koji ne izgleda dosadno i sterilno, a opet poslovno i uglađeno, tako da se u njega uklope svi elementi, a sušači za ruke pored svoje primene dobiju i estetsku notu? Odgovor je: veoma lako, ako poštujete ovih nekoliko pravila i saveta kako bi sušači za ruke trebalo da budu postavljeni.

Sušači za ruke u blizini lavaboa

Iako se ovaj savet možda čini kao suvišan, sušači za ruke bi zaista trebalo da budu namešteni pored lavaboa. Neretko se dešava da dimenzije toaleta mogu zahtevati da se sušači za ruke estetski bolje uklapaju prekoputa ili na suprotnom zidu, što predstavlja kardinalnu grešku i pravu neudobnost za onoga ko toalet koristi.

Naime, sušači za ruke najpre imaju namenu da zamene peškire, a kako gosti, posetioci ili zaposleni ne bi tumarali po toaletu sa mokrim rukama i kvasili i sebe i pod, sušači za ruke obavezno se moraju naći pored lavaboa. Njihova visina trebalo bi da bude prilagođena svakom korisniku, bez obzira na njegovu visinu, te je ovo element za koji se nužno mora obezbediti mesto u toaletu.

Kada je njihova upotreba u pitanju, imajte na umu da će osobe raznih profila koristiti sušač za ruke, te se potrudite da odaberete model lak za korišćenje. Najbolji su oni sušači za ruke koji se aktiviraju kada se ruke postave ispod njih – nikako oni na dugme, kako se ne bi širile bakterije. Veoma je važno da ovo bude i očigledno, te bi trebalo da sušači za ruke budu birani i prema ikonici za upotrebu koja je na njima istaknuta.

“Prikriveni” sušači za ruke

Ako Vam se, pak, sušači za ruke nikako ne uklapaju u toalet, a voleli biste da ih u isti postavite jer su svakako veoma korisni, predlog je da se sušači za ruke na neki način sakriju i povežu s prostorom kako bi, pored upotrebne, imali i veliku estetsku vrednost. Tako se sušači za ruke mogu uklopiti u prostor ako se enterijeru dodaju elementi u istoj boji, odnosno materijalu, ili ako to nikako nije moguće, možete upotrebiti drvo kako bise sušači za ruke efikasno sakrili.

Pritom se misli na mogućnost da se sušači za ruke oblože drvetom te da se od cele konstrukcije stvori polica na koju možete postaviti neki interesantan predmet, ali obavezno vodite računa da sušači za ruke svejedno ostanu vidljivi kako bi bili jednostavni za upotrebu i dalje.

Kako da izaberete boju sušača

Umesto nešto komplikovanijeg prikrivanja, sušači za ruke mogu biti birani i prema boji, a u skladu sa enterijerom. Za uklapanje najmanje zahtevni su beli sušači za ruke koji se dobro slažu uz sve boje pločica i sanitarija, a koji opet deluju čisto i prefinjeno.

Metalni sušači za ruke teži su za uklapanje, i kod njih se uglavnom savetuje povezivanje sa enterijerom tako što će u njemu biti zastupljeni metalni elementi poput slavina, okvira ogledala ili čak bordure na pločicama, te tako metalni sušači za ruke neće odskakati od ostatka ovako uređenog prostora.

Moguće je i odstupiti od ovih šablona, jer pojedini proizvođači nude sušače i u drugim bojama, pa je u tim slučajevima igra bojama još zanimljivia.

Treba vam pomoć da izaberete prave sušače za ruke za vaš lokal? Kontaktirajte nas ovde.