Uređenje Vašeg poslovnog prostora i/ili radionice: otirači

Iako se, na prvi pogled, elementu uređenja prostora kao što su otirači može pokloniti veoma malo pažnje, ovakve podne podloge zapravo mogu mnogo izmeniti kako izgled ulaska u određenu firmu ili radnju, tako i nivo praktičnosti, odnosno higijene samog enterijera.

Glavna prednost koju imaju svi otirači, uklanjanje spoljne prljavštine, blata i nečistoća, u svojoj industrijsok verziji nadgorađena je i ulogom poboljšanja uslova rada. Ako do sada niste smatrali da otirači mogu imati i ovakvu funkciju, mi smo tu da Vas razuverimo.

Industrijski otirači

Namenjeni pre svega upotrebi u industriji, kao i u različitim vrstama radionica (primera radi, auto-mehaničarskih), firmi (recimo, ketering kuhinja), perionica (auto-perionica i tako dalje) i sličnih prostora, industrijski otirači zapravo su pravljeni tako da budu, pre svega, otporni na različite uticaje. Njihove teksture su mnogostruke, pa se tako izdvajaju otirači sa loptastim površinama ili kosim usecima, čija je glavna namena da budu otporni na različite vrste nečistoća.

Rađeni mahom od aluminijuma ili gume, ovi otirači se mogu naći u pojedinim svojim vidovima i kao otporni na ulje, ali u svakom slučaju nepodložni vodi i kvašenju, kao i različitim vrstama prljavštine. Njihova najveća prednost sastoji se u pomenutoj njihovoj teksturi, namenjenoj pre svega funkciji podloge za radnike koju dugo stoje. Na taj način, otirači stvaraju potporu čitavom telu, a pre svega kičmi, te značajno povećajavaju nivo uslova rada i olakšavaju isti.

Industrijski otirači su, dakako, dostupni u svim veličinama, te sada veoma lako možete urediti svoju radionicu ili sličan prostor po sopstvenom ukusu.

Ulazni otirači za firme i radnje

Kada su u pitanju ulazi u objekte koji su frekvetni, poput ulaza u radnje, firme, hotele, javne ustanove, teretane i slične zgrade, ulazni otirači su najbitniji segment eksterijera. Oni takođe mogu biti urađeni sa različitim teksturama, poput onih koji podsećaju na pčelinje saće, loptastih i drugih. Ovako napravljena površina omogućava da otirači budu otporni na klizanje, da čuvaju nečistoću napolju, kao i da budu jednostavni za čišćenje.

Poput industrijskih, i ovi otirači mogu se naći u svim veličinama, ali i oblicima. Sada možete rešiti da otirači u vidu polukruga ukrase ulaz u Vašu firmu, na primer, ili se odlučiti za kružne forme koje će se naći ispod rotirajućih vrata. Takođe, ovi otirači su otporni i na gužvanje, te ne morate brinuti da će se pohabati i pored duže upotrebe ili frekventnijeg prelaska preko njih.

Treba napomenuti i da ulazni otirači dolaze u različitim varijantama, te one sa malo manje grubljom teksturom možete koristiti i u enterijeru, u završnom procesu čišćenja obuće.

Tekstilni otirači

Ulazni ili otirači koji se nalaze u enterijeru, a pred vratima određenih prostorija, najčešće u poslovnim i javnim objektima, mogu se raditi i od tekstila. Ovakvi otirači najčešće dolaze u vidu većih ili manjih grubljih itisona, a mogu biti dekorisani raznim šarama ili pak nazivom firme, što predstavlja posebno elegantan i zanimljiv detalj.

Otirači od tekstila u nešto mekšoj varijanti mogu se koristiti i za enterijer, kao završna faza procesa čišćenja. Takođe, i oni su dostupni u različitim šarama i bojama, i kao i otirači u vidu itisona, podjednako otporni na vlagu, klizanje i gužvanje.