fbpx Industrijski otirači i gumene podloge - prednosti | PiK Group

industrijske-podloge-i-otiraci 

Industrijske podloge napravljene od izdržljivog materijala primenjuju se u oblastima rada sa specifičnim uslovima. Specifična namena industrijsko-ergonomskih podloga od značaja je na onim mestima gde radnici provode duži vremenski period u jednom položaju jer one otklanjaju osećaj umora. Zbog toga su pogodne za svaki vid fabrika i radionica različitih tipova. Koriste se u industrijama sa suvim, masnim i mokrim okruženjem.

Gornji deo sadrži poseban materijal korund koji povećava antislip (neklizajuće) svojstvo podloge. Upravo to svojstvo sprečava pad na masnim i kliznim područjima. U industrijske podloge spadaju podloge otporne na industrijsko ulje, otporne na bakterije i hemikalije. Dodatno štite od varnica i vatre. Pored toga, olakšavaju kretanje po takvim površinama i ublažavaju i amortizuju pad teških predmeta. Posebna struktura koja se nalazi u osnovi omogućuje odvođenje vode ispod otirača. U kombinaciji sa sistemom za pričvršćivanje, oblik se može podesiti prema potrebi. Još jedna od pogodnosti ovih podloga ogleda se u tome što smanjuju rizik od električnog udara, otporne su na izlivanja ulja, a i dodatno štite podove od oštećenja. Bezbednosne industrijske podloge mogu se naći u pojedinačnim oblicima ili u celovitoj formi.

podloge-i-otiraci-za-stajanje 

Za sigurno i zdravije radno okruženje

Kako je po Zakonu o bezbednosti na radu predviđeno da se radnicima obezbedi sigurno radno okruženje, pa tako i stabilna podloga za poslove koje obavljaju, pri čemu stoje i do 8 sati, industrijski gumeni podovi postaju sastavni deo radne opreme svakog industrijskog posla. Zahvaljujući njima, povećavaju se sigurnost i bezbednost na poslu. Radnicima nestaje bol u nogama i kičmi. Smanjuje se zamor tela i povećava se koncentracija, što dodatno povećava produktivnost radnika, a to se kasnije odražava i na kvalitet posla.podloge-za-stajanje-u-fabrikama 

Otporne, industrijske podloge preporučuju se u svim industrijskim oblastima, servisnim pogonima i u vrlo stresnim okruženjima. Mogu se naći u raznovrsnim oblicima, a dobra strana je to što ne zauzimaju mnogo prostora. Stvaraju udobno radno okruženje i smanjuju nezgode na poslu. Zaposleni u ovim sferama su odmorniji. Osećaju se zaštićeno, što se pozitivno odražava i na radne zadatke.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing