fbpx Politika privatnosti - Pikgroup

Kako bismo obezbedili zaštitu vaše privatnosti postupamo u skladu sa ovom Politikom privatnosti, iz koje se možete bliže upoznati i sa načinom prikupljanja i obrade ličnih podataka.

Opšte informacije

Online prodavnica deo je Pik Group DOO kružni put Kijevo 40i, Rakovica, Beograd.

Pravno lice Pik Group DOO Beograd je odgovorno lice za prikupljanje podataka.

Primarna svrha prikupljanja i obrade podataka je omogućavanje nesmetanog funkcionisanja Online prodavnice, bezbednost korisnika Online prodavnice, i omogućavanje elektronske trgovine posetiocima u skladu sa zakonom.

Prikupljeni podaci koriste se na način koji omogućava identifikaciju lica učesnika elektronske trgovine u skladu sa dobrim poslovnim običajima, čuvanjem poslovne tajne, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, Opštom uredbom o zaštiti podataka Evropske Unije (General Data Protection Regulation – GDPR), i drugim relevantnim pravnim izvorima u oblasti zaštite podataka o ličnosti.

Davanje podataka o ličnosti je dobrovoljno, te svako ko ne želi da bude kupac/korisnik Online prodavnice nije u obavezi da ostavi bilo kakav lični podatak, ali je ostavljanje podataka obavezno za registraciju i kupovinu na Online prodavnici.

Našu Online prodavnicu možete posetiti i koristiti bez otkrivanja vašeg identiteta ili nekih drugih podataka koji se odnose na njega. Prilikom posete našem web-sajtu, uzimajući u obzir prirodu Interneta, prikupljaju se podaci koji evidentiraju korisnike, ali sami po sebi nisu dovoljni za identifikaciju određene osobe i predstavljaju statističke pokazatelje koji se koriste za poboljšanje kvaliteta sajta, njegovog normalnog finkcionisanja i poboljšanja korisničkog iskustva. Takve informacije mogu uključivati ime vašeg pretraživača, broj  vaših poseta, vreme provedeno na stranici, vrstu uređaja sa kog pristupate i tehničke informacije o konekciji koju koristite prilikom posete i slične informacije.

Lice koje je dalo pristanak o prikupljanju i obradi podataka može u bilo kom trenutku i bez obrazloženja povući svoj pristanak, što kao pravnu posledicu proizvodi prestanak svojstva korisnika Online prodavnice i prestanak svakog daljeg prikupljanja podataka od lica koje je pristanak povuklo, kao i brisanje prethodno prikupljenih podataka. 

U slučaju nedozvoljene obrade lica imaju prava na zaštitu podataka o ličnosti, kao i drugih prava koja imaju po osnovu Zakona.

Prikupljanje podataka

U cilju uspešne obrade porudžbina, potrebno je da kupci Online prodavnici dostave sledeće podatke: ime i prezime, adresu, email i broj telefona. Uz pomoć tih podataka Online prodavnica će biti u mogućnosti da kupcima isporuči naručenu robu, kao i da obavesti kupce o trenutnom statusu narudžbine. 

Online prodavnica prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. 

Prijavom ili registracijom na Online prodavnici podrazumeva se saglasnost korisnika da mu Online prodavnica šalje email, SMS i Viber obaveštenja. 

Online prodavnica daje kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing, SMS i Viber lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Cookies

Online prodavnica koristi „cookies“ u cilju poboljšanja korisničkog iskustva i statističkog evidentiranja korišćenja prodavnice.

Cookie je tekstualni fajl koji je smešten na hard disku svakog zasebnog kupca od strane web servera. Cookie-i ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus računaru ili drugom uređaju koji koristi kupac.

Cookie-i su jedinstveno dodeljeni svakom pojedinačnom kupcu, i jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji ih je poslao kupcu. Jedna od osnovnih svrha cookie-ja je da obezbedi pogodnosti koje će kupcima uštedeti vreme.

Sigurnost podataka

Online prodavnica će preduzeti sve razumne tehničke i organizacione mere predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba ili izmena podataka o ličnosti kupaca. Online prodavnica će čuvati lične podatke koje daju kupci na sigurnim serverima (zaštićenim lozinkom i firewall-om). Sve elektronske transakcije koje kupci naprave biće šifrovane putem SSL tehnologije. Naravno, prenos podataka preko interneta je prirodno nesiguran i Online prodavnica ne može da garantuje sigurnost podataka poslatih preko Interneta. Kupci su isključivo odgovorni za čuvanje lozinke i korisničkih detalja.

Raspoloživost prikupljenih informacije o kupcu

Kupci mogu od Online prodavnice da zahtevaju pružanje bilo kakve lične informacije koje Online prodavnica poseduje o njima. Kupci registracijom daju saglasnost da se njihovi podaci o ličnosti koriste za marketinške kampanje, međutim kupci mogu da u bilo koje vreme zahtevaju od Online prodavnice da ne obrađuje više njihove lične podatke u marketinške svrhe.

Informacije koje Online prodavnica prikuplja mogu biti uskladištene, obrađene i prenošene u sve države u koje su potpisnice Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka Saveta Evrope, kako bi se omogućilo korišćenje informacije u skladu sa ovim Pravilima privatnosti. Kupci registracijom na Online prodavnici daju izričitu saglasnost sa takvim prenosom podataka o ličnosti.

Period čuvanja podataka o kupcu i ažuriranje

Vaši lični podaci neće biti zadržani duže nego što je to neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni. Ukoliko je rok čuvanja podataka o ličnosti propisan zakonom, podaci će biti zadržani u datom zakonskom roku. Nakon ispunjenja svrhe, odnosno isteka zakonom propisanog roka za čuvanje podataka, podaci će biti trajno izbrisani.

U određenim slučajevima, lični podaci se mogu čuvati duži vremenski period, za potrebe ispunjenja zakonskih obaveza (npr. Zakon o računovodstvu i slično ili za uspostavljanje, vršenje ili odbranu pravnog zahteva, u skladu sa važećim propisima i zakonima.

Kupci su obavezni da obaveste Online prodavnicu ukoliko neki od registrovanih podataka o ličnosti treba ispraviti ili ažurirati.

Važenje Politike privatnosti

Online prodavnica može ažurirati Politiku privatnosti, s vremena na vreme, usvajanjem i postavljanjem izmena i dopuna istih. Kupci se ovim putem obaveštavaju da bi trebalo da povremeno provere Online prodavnicu kako bi bili u toku sa svim eventualnim promenama Pravila privatnosti. Takođe, Online prodavnica može obaveštavati kupce o promenama Pravila privatnosti putem email-a, SMS-a i Viber-a.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing