fbpx

Kako da izaberete najbolje sušače za ruke za vaš poslovni prostor

Jedna od važnih osobina ozbiljnog poslodavca jeste i briga o svojim zaposlenima. A pod tim se, između ostalog, misli i na obezbeđenje prijatnog poslovnog okruženja, kao i pružanje higijenskih uslova. Sušači za ruke treba da budu neizostavni detalj toaleta svake firme, jer u velikoj meri utiču na održavanje higijene ruku zaposlenih, a samim tim i čitavog poslovnog prostora. U nastavku pročitajte više o tome kako da se opredelite za određeni fenomat.

Zašto sušači za ruke treba da budu na spisku neophodnih stvari

Za uređenje poslovnog prostora potrebno je puno opreme i detalja koji su neophodni za rad firme. Morate priznati da na prvi pogled sušači za ruke ne bi trebalo da se nađu na spisku neophodnih stvari, jer ne doprinose direktno funkcionisanju firme. Međutim, oni su veoma korisni, bilo da imate veliku ili malu firmu.

Pre svega, sušači za ruke smanjuju upotrebu ubrusa koji se gomilaju u kantama ili, još gore, oko kanti za smeće. Samim tim ćete uštedeti na vremenu za čišćenje toaleta, zatim nećete morati na naručujete ogromne količine ubrusa, kao i da svaki čas neko menja istrošene rolne. Odnosno, upotrebom aparata za sušenje ruku uštedećete na vremenu i novcu! Pored toga, noviji modeli štede električnu energiju, pa uvođenje sušača nećete preterano osetiti u plaćanju računa za struju.

Savremeni sušači za ruke

Savremeni sušači za ruke donose brojne prednosti: jednostavno korišćenje, veliku efikasnost, antibakterijsko dejstvo i uštedu električne energije!

Na tržištu postoji veliki izbor sušača. Postoje modeli koji suše postavljanjem dlanova ispod samog aparata, takozvani sušači hand below, ali danas su sve popularniji oni kod kojih se dlanovi stavljaju između dve paralelne stranice – sušači hand in. Ovakvi modeli su se pokazali kao efikasniji, jer istovremeno suše obe strane oba dlana. Samim tim se skraćuje vreme sušenja.

Pored toga, poželjno bi bilo da kupite sušače sa antibakterijskim dejstvom. Na taj način ćete sprečiti da zaposleni preko ruku unose u kancelariju mikroorganizme iz toaleta. Cena ovakvih modela jeste malo viša u odnosu na obične, ali se svakako isplati.

Što se tiče načina upotrebe, moderni sušači za ruke su veoma jednostavni za korišćenje. Savremeni modeli se uključuju na senzore, tako da nije potrebno uključivanje na dugme. Takođe, uglavnom svi sušači imaju i slikovito objašnjeno uputstvo za upotrebu na samom aparatu. Tako će zaposleni i korisnici toaleta sigurno brzo shvatiti na koji način mogu osušiti ruke.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom ugradnje sušača za ruke

Kao što smo naveli, sušači za ruke imaju brojne prednosti kako za zaposlene tako i za vlasnika firme. Međutim, prilikom ugradnje fenomata potrebno je ispoštovati neka pravila i standarde.

Tako bi ne trebalo postaviti sušače naspram ili preko puta lavaboa, kako oni koji koriste toalet ne bi morali s mokrim rukama da se kreću previše i tako kvase sve oko sebe. Zato je najbolje postaviti sušače pored lavaboa ili, ako to nije moguće, onda što bliže lavabou.

Takođe, treba obratiti pažnju na to da sušači za ruke budu dostupni svima, kako odraslima tako i deci ili invalidima. Zato je važno postaviti sušače na optimalnu visinu, tako da svako može da ih dohvati.

Danas postoji veliki broj sušača različitih dimenzija, dizajna i boja, tako da smo sigurni da ćete pronaći odgovarajući model aparata za sušenje ruku koji će se uklapati u enterijer toaleta.

 

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME: