fbpx Kako uklopiti sušač za ruke u enterijer toaleta? | PiK Group

enterijer-toaleta-i-susaci-za-ruke 

Estetika kupatila: funkcionalnost i lepota nisu nepomirljivi faktori

U prošlosti, kad ste razmišljali o enterijeru toaleta, uglavnom vam je prvi i najvažniji faktor bila njegova funkcionalnost. Međutim, u modernim vremenima, baš kao i kad je reč o kuhinji, toalet istovremeno postaje i važan estetski deo vašeg doma odnosno poslovnog prostora, pogotovo u ugostiteljskim objektima, gde kroz njega dnevno prođe veliki broj ljudi, a želite da ostavite utisak nekoga ko brine o svojim gostima.

Kupatila su polako postala ambijent uživanja, opuštanja, u kom odvajamo vreme za sebe, a u ekskluzivnim poslovnim prostorima, pogotovo ugostiteljske prirode, i odlična prilika da se pokaže istančan ukus pri opremanju enterijera. Od modernih minimalističkih uređenja, do luksuznih i smelih... samo je vaša mašta granica.moderno-opremljen-javni-toalet 

 

Samim tim su i detalji enterijera toaleta dobili veći značaj: držači za sapun, slavine, ogledala, pa i profesionalni i brzi sušači za ruke nisu više samo korisni elementi kupatila, već i estetski, koji nadopunjuju njegov kompletni izgled.

Kako izabrati aparat za sušenje ruku?

Kad proučite opšte karakteristike aparata za sušanje ruku, a potom i detaljno istražite sve što je bitno prilikom izbora pravog fenomata, ostaje vam još samo jedno: da se odlučite i za estetski najsavršenije rešenje.

Činjenica je da cene aparata u velikoj meri zavise od jačine motora, ali i od boje i dizajna, ali uglavnom možete pronaći odgovarajući aparat za sušenje ruku sa cenom za svačiji džep. Ponuda na tržištu je veoma velika i može se naći veliki broj različitih modela, u različitim veličinama, oblicima i bojama.

Tehnologija je napredovala, a i dalje se razvija velikom brzinom. Njene pogodnosti treba koristiti maksimalno kad god je to moguće, pa tako uvek preporučujemo izbor novijih i modernijih modela fenomata, pomoću kojih je em sušenje ruku brzo i efikasno, em uglavnom dolaze u veoma lepim dizajnima koji se odlično uklapaju u moderne toalete.

Zahvaljujući tome za uspešno dekorisanje enterijera restorana, kafića, poslovnog prostora i drugih objekata potrebno je samo malo mašte i kreativnosti.moderni-dizajn-aparata-za-susenje-ruku 

 

Gde i kako postaviti sušače?

Međutim, pre nego što pređemo na estetsku stranu čitave priče, postoji još jedna važna stvar o kojoj morate voditi računa prilikom uklapanja aparata za sušenje ruku u ambijent toaleta, a to je njihov položaj u prostoriji.

Naime, kada se sušači za ruke postavljaju u toalet, potrebno je da se ispoštuje njihova praktična namena i da se njihov položaj u što većoj mogućoj meri prilagodi korisniku.

Iako to može delovati kao suvišan savet, sušači za ruke bi morali da budu postavljeni na određenoj visini, tako da ih mogu dohvatiti i deca, te je veoma važno da budu na optimalnoj razdaljini od poda.

Pritom, ni zbog kakve estetike nemojte rešiti da fenomati budu postavljeni naspram lavaboa, već isključivo pored njega, sa bilo koje strane, kako bi bili najpodesniji za upotrebu. Ako se sušači za ruke postavljaju na većoj razdaljini od lavaboa, to nikako nije ugodno za korišćenje, jer će voda s ruku kapati po odeći ili podu, a na mokre ruke lepe se i bakterije iz vazduha. Zato oni treba uvek da budu nadohvat ruke.

Kada im nađete mesto, svi ostali koraci biće mnogo lakši i ticaće se samo estetike.

Kako se sušači za ruke estetski povezuju s prostorom?

U zavisnosti od toga kakav prostor opremate, to jest da li je u pitanju klasična kancelarijska zgrada, škola ili vrtić, odnosno ugostiteljski objekat velike frekventnosti, razlikovaće se i vaše preference prilikom izbora aparata za sušenje ruku.razlicite-boje-aparata-za-susenje-ruku 

“Prikriveni” sušači za ruke

Javni toaleti u kancelarijskim i sličnim prostorima pre svega treba da budu funkcionalni i da ostavljaju utisak čistoće. Najčešće ih krase pločice i drugi elementi u beloj ili nekoj drugoj neutralnoj boji, obavezno svetloj, kako bi sve izgledalo svedeno, minimalistički i čisto.

U takvim slučajevima, poželjno je da se i fenomati potpuno uklope u enterijer i budu gotovo neprimetni, ali da opet vrše funkciju. Zbog toga najčešća boja, u kojoj postoje gotovo svi modeli, i jeste bela, koja će se lepo sliti sa svetlim pločicama i neće odvlačiti poglede, a opet će ostaviti utisak modernog elementa u toaletu, pogotovo ako je u pitanju aparat za sušenje ruku modernijeg dizajna.

Ako vam se, pak, sušači za ruke nikako ne uklapaju u toalet, a voleli biste da ih postavite jer su svakako veoma korisni, predlog je da se sušači za ruke na neki način sakriju i povežu s prostorom kako bi, pored upotrebne, ipak imali i estetsku vrednost. Tako, ako vam se gorepomenuti metodi ne dopadaju, možete upotrebiti i drvo kako bi se aparati za sušenje ruku efikasno sakrili.

Pritom mislimo na mogućnost da se sušači za ruke oblože drvetom, te da se od cele konstrukcije napravi polica na koju možete postaviti neki interesantan predmet ili ukras, ali obavezno vodite računa o tome da sušači za ruke svejedno ostanu vidljivi kako bi i dalje bili jednostavni za upotrebu.

Kako da izaberete boju sušača

Dakle, ukoliko biste da „prikrijete“ sušač, izabraćete belu ili bež nijansu, ali ponekad možete da iskoristite sušač upravo kao još jedan dekorativni element u toaletu.

Ukoliko opremate kupatilo nekog ugostiteljskog objekta: hotela, restorana, kafea i slično, želećete da pred gostima pokažete kreativnost, kako pri opremanju unutrašnosti, sale za ručavanje, hola i drugih prostorija tako i pri dizajniranju ambijenta toaleta. Upravo tu na snagu stupa vaš osećaj za lepo, ali i mašta, jer su mogućnosti gotovo neograničene.

Na primer, u stilizovanom kupatilu modernog izgleda možete ići na kartu futurizma i iskoristiti neke od modela sušača za ruke u metalik nijansama, čime će, uz druge metalik detalje, ceo toalet dobiti haj-tek atmosferu. Metalni fenomat, plus dozer za sapun, ram za ogledalo, pa i vaza za cveće ili neka zanimljiva figura sigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim.hi-fi-dizajn-aparata-za-susenje-ruku 

 

S druge strane, ukoliko je u pitanju, na primer, neki spa-centar, kupatilo treba da deluje umirijuće, pa se preporučuje mat bež boja, u boji pločica ili, pak, u kontrastnoj nijansi, a uz druge detalje u boji ili teksturi drveta možete dobiti zaista harmoničnu atmosferu.

U modernijim kafićima ili restoranima možete biti i smeliji, pa se odlučiti za crno-bele kombinacije: na primer, bele pločice sa crnim fenomatom i drugim detaljima mogu izgledati veoma elegantno. Međutim, ne treba bežati ni od živih boja, bez obzira na to da li uklapate aparat za sušenje tako da odgovara boji pločica ili ćete se odlučiti za neku komplementarnu boju, kombinacija treba da prenese vaš stil. Samo je na vama da li će to biti umerenost i elegancija ili pak životnost i smelost.

Na kraju cele ove priče, kakav god sušač da odaberete, razmišljajte o njemu kao o sastavnom delu prostora. Fenomati nisu tek uređaj, već postaju i vidljiv deo enterijera. Samim tim se potrudite da oblikom i dizajnom dopune prostor, kako biste se i vi i vaši gosti u ambijentu toaleta osećali prijatno.

Ukoliko su i vama potrebni kvalitetni i efikasni sušači za ruke u poslovnom objektu, slobodno nam se obratite putem naše kontakt stranice.

 

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME:

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing