fbpx Neklizajuće podloge za bazene, kupatila, saune, tuš kabine, svlačionice

neklizajuce-podloge 

Sasvim je sigurno da boravak na bilo kom mestu gde se nalazimo, treba prvenstveno da bude bezbedan. Bilo da se radi o našem domu, radnim prostorijama ili mestima gde idemo da se opustimo, zabavimo, rekreiramo.

Sam pojam bezbednost, može se odnositi na mnoge aspekte životnog okruženja. Konkretno u ovom slučaju mislimo na siguran boravak i kretanje u zatvorenim i otvorenim prostorijama gde su podovi klizavi -  izloženi vodi ili je prisutna vlaga.

Neklizajuće podloge za bazene, kupatila, tuš kabine i prostorije wellness i spa centara, pružaju osećaj sigurnosti i mogućnost opuštenog kretanja po vlažnim podovima.

Vlažne podne površine – potencijalna opasnost i problem

Sve javne ili privatne prostorije gde su podovi u direktnom kontaktu sa vodom, najčešće su pokrivene podnim keramičkim pločicama, po kojima uglavnom hodamo bosi. Bez obzira da li su te pločice reljefne ili glatke, kada su vlažne veoma su klizave. Samim tim, kretanje po takvom klizavom podu nosi velike rizike i posledice. 

Izborom kvalitetne neklizajuće podloge povećavamo sigurnost, a ujedno možemo smanjiti troškove održavanja tih prostorija.

Najčešći rizici hodanja po klizavim površinama su:

  • Gubitak ravnoteže
  • Pad
  • Ozleđivanje sebe
  • Mogućnost povređivanja ljudi u neposrednoj blizini

upozorenje-na-klizav-pod 

Posledice svega navedenog mogu biti veoma ozbiljne. Zbog toga je neophodno koristiti neklizajuće podloge za podove gde postoji voda i vlaga. Ako ste vlasnik nekog od takvih prostora, koristeći anti-klizne prostirke prvenstveno štitite svoje korisnike, a ujedno štitite i sebe jer ste sproveli potrebne mere bezbednosti.

Na koja se to mesta sve ovo odnosi?

Najčešća mesta sa dosta vode ili vlage

Problem sa klizavim podovima prisutan je na svim lokalitetima gde na podnim pločicama ima vode ili veće količine vlage.

Navedimo takva mesta koja se danas najčešće koriste i posećuju:

  • Bazeni
  • Saune
  • Parna kupatila
  • Tuš kabine
  • Svlačionice
  • Wellness centri
  • Spa centri
  • Banjski i rehabilitacioni centri gde se sprovodi hidro terapijaantiklizna-podloga 

Sva navedena mesta mogu biti smeštena na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, ali bez obzira na lokaciju, klizavi podovi traže neki vid zaštite da bi se moglo bezbedno kretati po njima.

Neklizajuće higijenske prostirke kao najbolje rešenje

Boravak na bazenu, u spa ili wellness centru, ima za cilj uživanje i opuštanje u izabranom ambijentu. Podrazumeva se da posetioci u takvim okolnostima ne žele da im glavna preokupacija bude strah kako da hodaju po klizavim površinama pločica.

Sigurnost i komforno kretanje obezbeđuju neklizajuće higijenske podloge, i to je najbolje rešenje u ovim situacijama. Lagodan i opušten hod oko bazena, kade, tuševa, pruža odličan osećaj stabilnosti, ali i zahvalnosti što neko brine o nama.

Samim tim što se zovu higijenske, znači da su zdravstveno bezbedne, i to im je još jedna bitna odlika, ali pogledajmo koje sve osobine imaju ove podloge. 

Glavne karakteristike higijenskih anti-kliznih podloga

Neklizajuće podloge predviđene za zaštitu podova u vlažnim prostorijama, nazivaju se higijenske podloge, i najviše su tražene kao podloge oko bazena.

Anti-klizne higijenske prostirke za pod definitivno su najbolje rešenje iz nekoliko razloga, pa upoznajmo koje su to glavne karakteristike i benefiti:

  • Bezbedno kretanje – ovaj najvažniji pozitivan efekat se ostvaruje zahvaljujući šupljinama, tj.otvorenoj formi prostirke. Šupljine omogućavaju drenažu vode, šampona, sapunice, čime se uklanja klizav sloj. Prostirke koje nemaju drenažnu strukturu teže se suše, samim tim su klizavije, a duža izloženost vodi skraćuje njihov vek trajanja.
  • Udobnost i prijatan osećaj tokom hodanja – talasasta građa neklizajućih podloga pruža laganu masažu stopalima, prilikom hodanja blago se ugibaju i stvaraju veoma prijatan osećaj.
  • Higijenska potpora stopalima – antibakterijsko dejstvo se postiže tretiranjem podloga antimikrobnim dodatkom, koji sprečava razvoj gljivica i bakterija, te se tako onemogućava i prenos infekcija karakterističnih za vlažna staništa.
  • Estetski aspekt – ove higijenske neklizajuće prostirke za pod dolaze u više boja, i mogu se spajati i kombinovati prema ličnim afinitetima. Na taj način mogu se kreirati razne kombinacije boja i upotpuniti vizualni doživljaj prostora.

Podloge za vlažan pod koje nam pružaju bezbrižno kretanje imaju veliki asortiman proizvoda u zavisnosti od namene i frekvencije prelaska preko njih.

Vrste podloga/prostirki/staza za vlažne podove i kako odabrati najbolji?

Bez obzira da li ih nazivamo neklizajuća podloga, prostirka ili staza, namena je ista - sprečiti nezgode zbog klizavog poda. 

Otkrijmo koje vrste neklizajućih podloga imaju najčešću primenu: 

  • Podloge oko bazena - veoma tražena prostirka kako za velike javne bazene, tako i za  manje, kućne varijante. Postavljaju se oko ivice velikih, dubinskih bazena, a kod montažnih se mogu postaviti tako da zahvate i površinu ispod dna bazena. Na taj način, pored zaštite od proklizavanja uz obod, štiti se i produžava vek trajanja samog bazena. Akwadek higijenska podloga ima savršenu debljinu i izdržljivost velike dnevne frekvence prolaska i opterećenja, i odlična je za ovu namenu. UV otporna je i bez supstanci koje oštećuju ozonski omotač. Može se naći u više boja i širina.
  • Prostirke za svlačionice - omogućavaju stabilan hod do svlačionice i stajanje u njima prilikom presvlačenja. Ova podloga treba da podržava srednji intenzitet prolazaka, kao što je na primer Gripwalker Lite Premium, higijenska podloga koja je lagana,  talasaste strukture, anti-bakterijska je, a dolazi u dve boje.
  • Staze za kupatila, kade, tuš kabine - treba da obezbede siguran hod u tuš kabinama,između njih, ili uz kade. Soft step podloga širine 60 cm, srednje debljine i izuzetne lakoće, preporučuje se za ovu namenu. Lako se spajaju po dužini i širini, što omogućava da se stazom spoje prostori između i kroz same tuš kabine.
  • Podloge za saune, wellness i spa centre -  uz pomoć njih postiže se antikliznost i komfor tokom boravka u wellness i spa centrima. Gripwalker Lite Ekonomik higijenske podloge mogu biti odlično rešenje za ove prostore, lagane su, imaju izdržljivost za srednji intenztitet prolaska.Postoji veliki izbor boja i mogućnost kombinovanja.antibakterijska-i-neklizajuca-podloga-za-bazene 

Postavljanje i trajnost neklizajućih podloga za pod

Sve anti-klizne higijenske podloge za pod karakteriše jednostavno montiranje, ako želite možete ih postaviti sami, ili uz pomoć prijatelja. Stručnjak za postavljanje neće vam biti potreban.

Lako se seku na potrebnu veličinu i oblik. 

Spajanje podloga po dužini i širini je sasvim prosto, omogućavaju ga posebni konektori ili ugrađen sistem povezivanja. Spajanje po širini uz pomoć konektora uradićete ako okrenite staze naopačke i spojite konektore sa zadnje strane.higijenske-podloge-za-mokre-podove 

Veoma lako postavljanje i sastavljanje više higijenskih podloga za mokre podove

Trajnost se obezbeđuje redovnim održavanjem podloga, ispiranjem te dobrom drenažom vode koja neće zaostajati ispod i “trošiti” podlogu. 

Ako se na nekim mestima na podu oštete pločice, treba ih zameniti jer mogu narušiti integritet i trajnost neklizajuće podloge.

Pored higijenskih podloga za bazene, saune, spa centre, možete pogledati i ostale proizvode iz našeg anti-kliznog programa.  

Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte, stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing