fbpx

Obratite pažnju na ove stvari prilikom kupovine sušača za ruke

Na tržištu sušača za ruke postoji veliki broj modela i morate  biti vrlo oprezni kada ga birate. Ukoliko ste se već rešili da ga kupite onda je važno da izaberete pravi sušač za ruke, koji će trajati dugo i koji će temeljno sušiti ruke. Takođe, nakon kupovine morate voditi računa o sušaču za ruke i održavati ga pravilno.

Najvažnije pitanje – da li je sušač za ruke higijenski?

Proizvođači sušača za ruke uveravaju da nije štetno koristiti ga i da su sušači za ruke higijenski i da ne proizvode bakterije, međutim sa druge strane postoje istraživanja koja pokazuju drugačije. Pitanje je ko radi ta istraživanja. Kao što ni u potpunosti ne možemo da verujemo proizvođačima, tako u potpunosti ne možemo da verujemo ni drugoj strani.

Obratite pažnju na ove stvari prilikom kupovine sušača za ruke 1Zato, pokušajte da verujete činjenicama, a one govore u prilog tome da pojedini sušači za ruke imaju ugrađene posebne filtere, što znači da ne mogu preneti bakterije na vaše ruke, jer ih upravo ti filteri sprečavaju.

Druga stvar – obratite pažnju na materijal od kojeg su napravljeni. Ukoliko neki sušači za ruke sadrže srebro, to je dobar znak, jer srebro (koloidno) ima antiseptičko dejstvo, što znači da upravo to srebro sadržano u aparatima za sušenje ruku uništava viruse i bakterije.

Tako da, pre kupovine, dobro se raspitajte o kakvim se filterima radi i od kojeg materijala je napravljen sušač za ruke i time će vam se mnogo toga reći.

Koliko je efikasan?

Najbolje bi bilo da izaberete neki od novijih, modernijih sušača za ruke, kojima je potrebno kraće vreme kako bi osušili ruke. Pojednim sušačima treba 15 sekundi, a možda i manje i to bi bilo najbolje rešenje za vas. Temeljno osušene ruke za tako kratko vreme će oduševiti sve one koji ga koriste. Neće morati da posežu sa maramicama, papirnim ubrusima, kako bi nakon sušenja obrisali polu mokre ruke, već će taj posao završiti samo korišćenjem jednog aparata.

Pojedinim sušačima za ruke potrebno je znatno više vremena i zato na to morate da obratite pažnju prilikom biranja.

Da li se isplati imati sušač za ruke umesto ubrusa?

Isplati se. Do sada to je dokazano nekoliko puta. Naravno, ovde je važno da birate kvalitetnije i one koji će vam duže trajati. Pogledajte vreme trajanja garancije i odmah će vam neke stvari biti jasnije. Vrlo je pogrešno da se opredelite za što jeftiniji, a da prethodno ne proverite sve njegove kvalifikacije.

Naravno da ćete gledati da uštedite, ali zato gledajte da za novac koji ste se odlučili da izdvojite za sušač za ruke, pronađete onaj koji odgovara predthodno spomenutim kriterijumima. Takođe, bitno je da obratite pažnju i na brzinu strujanja vazduha. Što se brže obavlja sušenje ruku, to će vam uštedeti više električne energije, a svi sušači za ruke kojima imaju brzinu preko 500km/h su i te kako efikasni.

Pored ovih kriterijuma važno je obratiti pažnju i na neke detalje, a to naravno zavisi i od objekata za koji birate sušač za ruke. Na vama je da odlučite kakav oblik i koju boju želite. Naravno, gledajte da se to uklopi u ambijent vašeg objekta.

 

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME: