Kako otirači mogu uneti svežinu u vaš dom?

Rešili ste da konačno odvojite malo vremena i posvetite se svom stanu. Ne pamtite kad ste poslednji put uradili nešto osim rutinskog čišćenja i eventualno poneke generalke. Prirodno je da svi ponekad poželimo neke novine, bilo da se one tiču krupnijih stvari poput promene posla ili nečeg običnijeg kakav je to slučaj sa izmenama sveta koji nas okružuje.

Kako otirači mogu uneti svežinu u vaš dom? 1Kako to tačno možete najefektnije uneti malo živosti i svežine u svoj stan?

Sitnicama do promene

Načina je mnogo, ali verujemo da ni vi ne  posedujete previše slobodnog vremena niti ste radi da ga provodite sa molerima, električarima i drugim majstorima. Tu se neizostavno nameće i finansijski deo priče koji će vas dodatno demotivisati. Ipak, ne mora sve biti tako crno, jer nekad i malo može značiti mnogo više, odnosno postoje više mogućnosti kako da uz pomoć samo par pažljivo odabranih stvari unesete dašak promene u svoj dom.

Novi otirači – pravi potez

Jedna od ideja se tiče i poda u vašim prostorijama. Možda nemate dovoljno novca za kupovinu novih pločica ili nekih lepih tepiha, ali približan efekat ćete postići ukoliko ubacite par novih otirača. Otirači vam možda ne deluju na prvi utisak kao nešto specijalno, ali u tome je u stvari i glavni štos. Verovatno ste i sami bili u prilici da se prijatno iznenadite kad spazite kod nekoga nove prekrivače na kauču ili stolnjak koji prekriva trpezarijski sto. Nekako celu prostoriju odmah doživite na drugačiji način.

Često niste ni u stanju da odmah primetite šta je to što je novo, ali vas to ne ometa da steknete novi utisak o nečijoj dnevnoj sobi ili zapazite pločice koje do tada nisu dolazile do izražaja. Otirači ispred ulaznih vrata su nešto nezaobilazno, njihova uloga je jako značajna, ako uzmemo u obzir svu onu spoljašnju prljavštinu koja ostaje na obući. Zato nam je jako važno da budu od nekog kvalitetnog materijala koji će uspešno zadržati svu tu prašinu i koliko-toliko zaštiti tepihe, pločice, parket.

To su stvari o kojima mi kao domaćini kuće brinemo, gost se na to neće previše obazirati, ali će sasvim sigurno primetiti oblik ili boju otirača. Stoga sledeći put kad budete bili u potrazi za novom zaštitom od prljavštine spolja, odlučite se za neki nestandardni oblik. Da li će to biti polukrug ili nešto još originalnije, to već prepuštamo vašem ličnom izboru.

Otirači za kupatila su veoma praktični

Otirači se ne nalaze samo ispred ulaznih vrata, čak su nam češće potrebni oni u kupatilu. Razloga je više, a jedan od glavnih uzroka su pločice koje umeju biti vrlo neprijatne. Prvenstveno tu se misli na onu neprijatnu hladnoću koja vas preseče kad zakoračite po njima, a drugo tu je i neizostavni problem koji izaziva voda iz slavine ili tuša, a koja ih čini jako klizavim. Najjednostavnije rešenje jesu otirači i to jedan u tuš-kabini ili kadi koji će vas dobro zaštiti od klizanja.

Drugi može biti manjih dimenzija i da se nalazi ispred lavaboa gde po pravilu najčešće bude mokro. Naravno,  u skladu sa veličinom samog kupatila biraćete veće ili manje otirače. Imajte na umu da ćete biranjem odgovarajuće boje (svetlije za tamna kupatila i tamnije za ona sa svetlim pločicama) postići jedan drugačiji izgled kupatila i da ćete ga dodatno istaći.

A kad se jednom pokrenete i posvetite ulepšavanju svog doma, ko zna kakve domišljate i kreativne ideje vam još mogu pasti na pamet.