Sitnice koje će vaš dom održavati čistim, svežim i urednim – svakog dana

Daleko od toga da samo uređenje doma nije najvažnije da bismo se „u svoja četiri zida“ osećali odlično, ali jedna stvar je ipak važnija – higijena. I to u svakom smislu! Lep dom je onaj dom koji je uredan, čist i svež svakog dana i koji nam omogućava da se u njemu zaista odmorimo, opustimo i uživamo.

U suštini, osim zdravih navika da se higijeni svog doma „okrećete“ svakodnevno, tu su još neke sitnice koje vam definitvno mogu olakšati ovu svakodnevnu „borbu“.

Otirači

Koliko puta vam se desilo da temeljno i detaljno usisate i već sutradan sve bude zaprljano? Naravno, ovo će se desiti ukoliko idete obuveni po kući (u obući u kojoj ste špartali po ulicama), ali postoji način da se ovo ipak spreči. Pre svega – nemojte ići obuveni po kući već, čim uđete u svoj dom, izujte se i obujte kućne papuče. Osim toga, obavezno nabavite otirač o koji možete da očistite obuću pre nego što uđete u svoj dom, bez obzira na to što ćete se izuti. Otirači su one sitnice koje nisu samo dekorativne (ukoliko je otirač interesantan, definitivno ćete ostaviti dobar prvi utisak na onog ko vam dolazi) već su i jako korisne jer doprinose higijeni vašeg doma. Birajte otirače koji su od grubljih materijala kako bi što bolje očistili vašu obuću bez obzira na to koje je doba godine i kakve su vremenske prilike napolju.

Svež vazduh

Čist i svež dom zavisi i od protoka svežeg vazduha. Odavno smo prevazišli zimu kada nam je zaista bilo teško da svoj dom vetrimo non-stop (prehladno je!) i sada uveliko „gazimo“ kroz period kada su nam terase i prozori otvoreni po ceo dan. Čak i ako vam je pretoplo pa se zatvarate i uključujete klimu, ne zaboravite da je svež vazduh jako bitan ne samo za vaše zdravlje, već i za higijenu vašeg doma. Kome još prija ustajali vazduh?! Provetrite stan makar na pola sata, a zatim se vratite rashlađivanju. Ovo će vam prijati koliko i sama šetnja na svežem vazduhu.

Osveživači vazduha

Vaš stan je provetren i čist, ali ipak želite malo opuštajućeg, slatkog mirisa? U tom slučaju će vam pomoći osveživači vazduha koji mogu da vam pruže mirisnu notu koja vam nedostaje. Lep miris definitivno ostavlja dobar utisak, ali i pozitivno utiče na raspoloženje, ali savetuje se da ne preterujete sa jačinom mirisa, kao ni sa učestalošću emitovanja mirisa. Neka vaš stan bude svež i miristan, ali suptilno. Iliti, pojačajte svežinu, smanjite veštačke mirise.

Aksesoari

Na kraju, da bi vaš stan bio uredan i čist svakog dana, naravno da je potrebno da se njegovoj higijeni pažljivo posvetite, ali je bitno i da budete mudri prilikom odabira različitih ukrasa za svoj dom. Što imate više sitnica po policama i ćoškovima, to ćete sigurno imati i više prašine, koliko god vi vetrili stan. Dok otirači treba da budu „grubi“ da bi bili delotvorni, jako je važno da tepisi koje imate u kući ne „upijaju“ tako lako prljavštinu jer ih u suprotnom nikada nećete očistiti kako valja. Budite promišljeni i praktični i vaš stan može da bude vaša osvežavajuća oaza svakog dana!