fbpx

Sušači za ruke – čuvari zdravlja, vremena i novca

Sigurno ste se barem nekad pitali koliko je pametno koristiti sušače za ruke, posebno kada se oni nalaze na javnim mestima. E pa to je možda najpametniji izbor! Jer peškiri skupljaju vlagu i dugo se suše, pa su oni idealni za razvoj različitih mikroorganizama. Takođe, obični ubrusi mogu se retko menjati, pa samim tim se i na njima mogu razviti mikroorganizmi. A upotrebom ovakvih peškira i ubrusa možete sebi doneti više štete nego koristi.

Ali za razliku od njih, sušači za ruke sa antibakterijskim dejstvom su potpuno bezbedni!

Papirni sušači za ruke

Sigurno ste primetili papirne sušače za ruke u toalentima kafića ili nekog drugog javnog mesta. Naime, ovi sušači su se pokazali kao jako praktični i bolji u odnosu na klasične ubruse. Za razliku od običnih ubrusa koji čitavom površinom izložen prašini i mikroorganizmima, kod sušača za ruke listići ubrusa se nalaze zaštićeni. Izbaciju se tek nakon aktivacije senzora. Na taj način se smanjuje vreme izlaganja listića nečistoćama iz vazduha.

Ovi sušači za ruke se sve češće nalaze i u kuhinjama i kupatilima domova. Za sve one koje vode računa o ličnoj higijeni, papirni sušači za ruke su idealan izbor.

Klasični sušači za ruke

Najveći broj ljudi naviknut je da viđa klasiče sušače, odnosno oni koji suše vaše ruke izduvavanjem vazduha. Danas postoje različiti modeli, a najčešći su oni koji se aktiviraju stavljanjem dlanova neposredno ispod aparata, kao i oni koji se aktiviranju postavljanjem dlanova između dva paralelna panela. Ovakvi sušači, posebno oni savrameniji modeli, mogu osušiti vaše ruke za samo 10 sekundi!

Sušači za ruke sa antibakterijskim dejstvom su se pokazali kao veoma dobar izbor. Naime, korišćenjem ovih sušača možete biti sigurni da nećete „pokupiti“ mikroorganizme koji su se nastanili u sušaču. To je praktično nemoguće jer ovi sušači poseduju posebne filtere koji onemogućavaju rast mikroorganizama. Zato je upotreba ovih aparata poželjna, posebno ako perete ruke u nekom javnom toaletu.

Kako da uklopite sušače u enterijer

Ukoliko ste se odlučili da vaš stambeni ili poslovni prostor upotpunite sa sušačem, onda se sigurno pitate kako da ga uklopite u ostatak prostora. Odgovor je relativno jednostavan: na tržištu postoji ogroman izbor modela različitih dezena i boja! Tako da smo sigurni da ćete pronaći odgovarajući.

Međutim, pre nego što se odlučite za određeni model trebalo bi da imate na umu neka pravila o samoj ugradnji sušača. Pre svega, sušači za ruke trebalo bi da budu postavljeni što bliže lavabou. Na taj način ćete sprečiti da vam se sa ruku cedi voda po podu dok idete ka sušaču. Idealno bi bilo kada bi sušač bio postavljen odmah pored lavaboa. Ako to nije moguće, onda gledajte da bude što bliže njemu. Takođe, bilo da ugrađujete sušače u kući, ili u poslovnom prostoru, gledajte da budu postavljeni na visinu koja će biti dostupna svima, i deci i odraslima.

Bilo da se odlučite za papirne, ili klasične sušače vrlo brzo ćete uvideti prednosti koje donosi korišćenje sušača: više nećete morati da vodite računa kada treba da zamenite peškire, a i moći ćete da budete sigurni da je higijena vaših ruku na visokom nivou!

 

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME: