Izvesno je da su sušači za ruke i dalje najpopularniji izbor za sve javne toalete, pre svega zato što, nakon njihovog postavljanja, ne zahtevaju dodatne obaveze poput ubrusa za ruke. Iako se pokazuju kao popularno i veoma korisno rešenje, sušači za ruke mogu predstavljati i pravi problem kada je njihovo uklapanje u ambijent u pitanju, pre svega zbog njihvog jednostavnog izgleda. Zato je važno da onda kada birate sušače za ruke obratite pažnju i na njihove performanse i boju, ali i da isplanirate gde ćete ih i kako postaviti i kako povezati sa enterijerom.

Kako izabrati sušače za ruke

Najpre, krenite od boje. Sušači za ruke mahom se proizvode u beloj ili jednostavnoj boji metala, te se odlučite koja od ove dve varijante će se bolje slagati sa prostorom. Prva se bolje uklapa uz sve moguće stilove, te je samim tim i zahvalnija za kombinovanje.

Sem toga, beli sušači za ruke deluju i veoma šik ako se slažu sa belim pločicama u mat verziji većih dimenzija, ali i sa belim setom u vidu dozera za sapun i istim takvim slavinama. Slično važi i kada su metalni sušači za ruke, s tim što će oni kasnije zahtevati još dodatnih metalnih elemenata, kako ne bi štrčali u prostoru.

Naredne karakteristike koje bi trebalo da imaju sušači za ruke jesu svakako olakšano korišćenje, koje može podrazumevati reakciju na dodir ili na samo prisustvo pokreta. Ovi drugi sušači za ruke ujedno su i higijenski, jer ne dozvoljavaju širenje bakterija po svojoj površini. Potrudite se i da ova oznaka bude vidljiva kada su sušači za ruke u pitanju, kako bi bili jednostavni za upotrebu zaista svima.

Kako postaviti sušače?

Iako može delovati kao suvišan savet, sušači za ruke bi morali da budu postavljeni na određenoj visini tako da ih mogu dohvatiti i deca, te je veoma važno da budu na optimalnoj razdaljini od poda.

Pritom, ni zbog kakve estetike nemojte rešiti da sušači za ruke budu postavljeni naspram lavaboa, već isključivo pored njega, sa bilo koje strane, kako bi bili najpodesniji za upotrebu. Kada se sušači za ruke postavljaju na većoj razdaljini od lavaboa, to nikako nije ugodno za korišćenje, pre svega zato što se voda sa ruku lako može preseliti na odeću ili pod.

Sušači za ruke: izbor i uklapanje u prostor 1

Sušači za ruke ukomponovani u enterijer

Na samom kraju, ostaje i da sušači za ruke budu i estetski ukomponovani u enterijer. To ćete najlakše postići ukoliko njihovu boju, odnosno materijal od kog su napravljeni, povežete sa ostatkom prostora.

I dok se beli sušači za ruke dobro slažu sa svim mogućim varijantama, metalni sušači za ruke zahtevaju nešto više haj-tek elemenata, te je izbor metala kao materijala za slavine, dozer za sapun i ram ogledala pravo rešenje za ovu vrstu dekorativne poteškoće. Time možete odrediti i čitav stil u kom će biti uređen toalet, te razmislite i o dodavanju stakla kao poslednjeg elementa koji će savršeno izdići čitavu ovu modernu priču na viši nivo. Tako će sušači za ruke, pored upotrebnih, zadovoljiti i visoke estetske kriterijume.

Ukoliko su i vama potrebni kvalitetni i efikasni sušači za ruke u poslovnom objektu, budite slobodni da nas konktaktirate.

Tel: 011/420-6363
Email: office@pikgroup.rs