Uređenje enterijera: kako da birate elektronske sušače za ruke

Onda kada dođe do uređenja toaleta – pogotovo veće frekvencije – estetika se obično zaboravlja i ostavlja po strani, žrtvujući se funkcionalnosti, pa se tako sušači za ruke pokazuju tek kao usputni uređaj i sve deluje nekako sterilno.

Profesionalni sušači za ruke

Da biste izbegli ovu klasičnu grešku prilikom dekorisanja enterijera restorana, kafića, poslovnog prostora i slično, potrebno je samo malo mašte i kreativnosti, ali i pažnje prilikom izbora modela. Iako se cena koju imaju susaci za ruke u novim verzijama može smatrati nešto većom, ovakvo ulaganje se svakako isplati – a evo i zašto.

Sušači za ruke birani po modelu

Ukoliko želite da uložite nešto više novca u enterijer, savetujemo Vam da birate moderne sušače za ruke koji suše ruke za manje od deset sekundi. Iako su i stari podjednako efikasni, njima treba nešto više vremena za ovu radnju (otprilike dvadesetak sekundi).

Ulaganje koje predstavljaju sušači za ruke veoma brzo se isplati ako se uzmu u obzir novac i vreme koji bi bili potrošeni na sve druge verzije sušenja ruku. Tu se najpre misli na ubruse koji nisu preterano higijenski izbor jer često ostaju u potpunosti mokri nakon korišćenja, dok o peškiru zbog širenja bakterija ne treba ni razmišljati.

Za sam enterijer možete se rešiti i u kojoj će boji odabrani model biti. Kako danas sušači za ruke u istoj verziji dolaze i u različitim nijansama, to možete napraviti dobar izbor.

Ako želite da igrate na sigurno, naš predlog su svakako crna ili bela boja. Sivi i bež sušači za ruke takođe se mogu uklopiti sa raznim vrstama pločica, dok će metalik verzije biti nešto teže povezati sa čitavim ambijentom, ali ne i nemoguće.

Kako se postavljaju elektronski sušači za ruke

Neretko se dešava da su sušači za ruke u toaletima potpuno pogrešno postavljeni, te Vam ovom prilikom i na to skrećemo pažnju.

Naime, izuzetno je važno da svakom korisniku bude pružena mogućnost da ruke osuši odmah nakon pranja, te je idealno da se uređaj postavi odmah pored lavaboa. Čak i ako su sušači za ruke preveliki da budu postavljeni na istom zidu na kom je i lavabo, bilo bi dobro da se postave na zid sa strane ili iznad.

Ogledalo u tom slučaju morate žrtvovati i namestiti jedno veće ogledalo na vratima ili nekom od zidova, radije nego da rizikujete da se sušači za ruke nađu naspram lavaboa, što je velika poteškoća za svakog.

Estetsko povezivanje sa prostorom

Nakon izbora modela, razmislite kako ćete povezati sušače za ruke sa prostorom. Oni nisu tek uređaj, već moraju postati i vidljiv deo enterijera.

Ako se odlučujete za metalik modele, okrenite se takvim detaljima, poput slavina, okvira za ogledalo i metalnih svećnjaka, kojima možete dodati i jednu visoku podnu vazu. Na taj način sušači za ruke neće odskakati, a dobro će se složiti sa baš svakom bojom pločica.

Crni i beli modeli savršeno se slažu sa toaletima rađenim u ove dve boje, koji su obično pravi predstavnici modernog uređenja. Njih u stopu brate bež i sivi sušači za ruke koji će se odlično uklopiti u sve one toalete u kojima dominiraju boje drveta, rađene pomalo u spa duhu.