fbpx Otirači po meri | PiK Group

otiraci-ispred-restorana 

Bilo da je reč o kući ili firmi, otirači predstavljaju sjajan način da pokažete koliko pažnje poklanjate higijeni, ali i da iskažete dobar ukus i gostoprimstvo. A u nekim situacijama i originalnost.

Izbor mera otirača – zašto nam je to bitno?

Naravno, najbitnija uloga otirača jeste da zadrže prljavštinu ispred vrata i spreče njen unos u unutrašnje prostorije. U slučaju većine stanova ili kancelarijskih prostora, pogotovo ako su u pitanju otirači za unutrašnju upotrebu, tu funkciju vršiće i otirači standardnih dimenzija, koji su unapred dizajnirani tako da odgovaraju širini većine ulaznih vrata. Najveći broj proizvođača u ponudi ima po nekoliko širina i dužina, pa ćete među njima najverovatnije naći i model koji odgovara vašim potrebama.

Međutim, nisu sve situacije iste, pa ni sva vrata, a, na kraju krajeva, otirači se mogu koristiti i na drugim lokacijama, a ne samo u prostoru ispred ili iza ulaznih vrata. Upravo zbog toga, otirači po meri odnosno  opcija krojenja otirača tačno po vašim željama ponekad može da predstavlja ključni faktor prilikom izbora savršenog modela za vaše potrebe.

ulazni-otiraci-po-meri 

Opcije su brojne, rešenja skoro uvek moguća, samo ako imate dobru ideju, a izbor u velikoj meri može da unapred izgledi, ali i funkcionalnost čitavog prostora.

Praktična strana otirača po meri

Krenimo upravo od te funkcionalnosti. Iako standardne dimenzije otirača uglavnom odgovaraju većini vrata i ulaza, ponekad okolnosti zahtevaju individualni pristup i otirače sa dimenzijama na zahtev. Možda imate nešto veća vrata od standardnih? Možda je u pitanju hotel na moru ili u planini, što podrazumeva veoma prljavu i veoma vlažnu obuću velikog broja ljudi? Možda držite teretanu, prostor sa bazenom ili ugostiteljski objekat koji zahteva specijalno prilagođene otirače, staze i podloge?

Neki od slučajeva koji mogu tražiti individualizovani pristup jesu sledeći:

  • Dezobarijere – S obzirom  na pre svega higijensku i zaštitnu funkciju, za dezobarijere je adekvatna veličina veoma važna, jer moraju da pokriju prostor ispred cele širine vrata kako bi bile zaista funkcionalne, kao i da se po potrebi savršeno uklope u okvir.
  • Gumeni otirači – Pogotovo bitni u poslovnim prostorima i radionicama, gumeni otirači često traže prilagođenu dužinu kako bi odgovarajuće ispunili određeni prostor. U nekim slučajevima, od koristi može biti i poseban oblik.
  • Omčasti otirači – Budući da se često koriste kao dugačke staze ili otirači za spoljašnju upotrebu, povremeno postoji potreba za većom dužinom ili ukupnim dimenzijama ovakvih otirača.
  • Ugradni/nadgradni aluminijumski otirači - Osim otirača standardnih veličina, možete nabaviti i ugradne gumene otirače koji su u obliku modularnih pločica površine 50 x 50 cm i koji se spajaju do željene veličine.

promotivni-gumeni-otirac 

Mnogo je razloga koji mogu zahtevati da otirači budu širi ili duži nego što je standardizovano, nekad možda i nešto komplikovanije, na primer da bi okružili neki deo nameštaja ili će vam odgovarati okrugli odnosno ovalni oblici. Naravno, vi najbolje znate kakve su vam potrebe, ali imajte na umu da higijena uvek treba da bude na prvom mestu – dakle, ukoliko smatrate da vam za funkciju čišćenja obuće i blistavih podova treba nešto veće ili prilagođenije od običnih otirača, ne ustručavajte se da nam se obratite za savet.

Estetska funkcija prilagođavanja mera otirača

Drugi važan razlog iz kog vam može biti bitna nestandardna dimenzija otirača jeste njihov izgled odnosno uklapanje u okolni prostor. Ovo može da važi i za standardne kućne otirače, ukoliko vam je individualizovani stil posebno bitan faktor, ali pogotovo ukoliko držite neku vrstu firme u kojoj je estetika posebno važna.

Na primer – možda imate frizerski ili kozmetički salon, pa su vam potrebne polukružne podloge pored ili oko stolica, a istovremeno želite i odgovarajući otirač istog oblika, ali nešto veći, na ulazu u salon. Možda držite kafić ili restoran s velikim dvostrukim vratima ispred kojih treba da bude i otirač odgovarajuće veličine? Pa još, u savršenom slučaju – to treba da bude i otirač sa natpisom s logotipom vaše kompanije ili nekim slobodnim dizajnom!

  • Omčasti otirači – Često se prostiru ispred ulaza u poslovne prostore ili ugostiteljske objekte pa je bitno i da lepo izgledaju, ali i da pokriju što veći prostor i spreče unos nečistoća.
  • Otirači po meri – U svim vrstama objekata koji drže do estetike – lepo je uklopiti ne samo boje i, na primer, logotip firme na otiraču, već i prilagoditi veličinu, a ponekad i oblik otirača.

stampani-otirac-u-salonu 

Standardni ili otirači po meri – zaključak

Što se tiče konačne odluke o izboru otirača, on na kraju uvek zavisi isključivo od vaših potreba. Ukoliko imate standardnu veličinu vrata i potreban vam je samo kvalitetan otirač koji štiti od vanjske prljavštine, većina velikih proizvođača, uključujući i PiK Group, ima bogatu ponudu u kojoj ćete zasigurno naći ono što vam je potrebno.

Međutim, ukoliko vam je potrebna veća podloga, neka posebna dužina, oblik koji će se uklopiti baš ispred vašeg lavaboa, šanka ili oko ivica bazena, na primer, odnosno ako želite nešto nesvakidašnje čime ćete naglasiti specifičan stil, pa, što da ne, i smelost svog celokupnog pristupa, razmislite o otiračima dimenzija na zahtev. Tu smo da vam pomognemo oko bilo kakvih nedoumica – slobodno nam se obratite.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing