fbpx

Parking graničnici i barijere – uredite i organizujte svoj parking

Prostor za parkiranje jednako je važan na Vašem privatnom vlasništvu, kao i na poslovnim prostorima. Parking koji nije dobro organizovan može biti razlog čestih nesporazuma, ali i narušiti bezbednost vozača. Bilo da ste fizičko lice koje želi da organizuje parkiranje u svom dvorištu, tj. ispred zgrade ili pravno lice, tj. izdavač poslovnog prostora sa velikim brojem parking mesta, parking graničnici i barijere će Vam pomoći da uredite parking tako da on bude funkcionalan i bezbedan.

Parking barijere i graničnici za uređenje parkinga

Da li je parking barijera pravi izbor za vas?

U gradskoj sredini problem parkiranja postaje sve izraženiji, a sa njim i potreba zaštite parking mesta. Vlasnici kuća sa tzv. otvorenim sistemom parkiranja, van ograđenog prostora (na prilazu kući), kao i stanari zgrada sa zajedničkim parkingom često nailaze na problem neautorizovanog parkiranja.

Ukoliko želite da sprečite zauzimanje Vašeg parking mesta ili blokiranje Vašeg ulaza u garažu, parking barijera ili tzv. čuvar parkinga je pravi izbor za Vas.

Parking barijere koriste se za zaštitu pojedinačnog parking mesta i to najčešće na zajedničkim površinama, pa su osim za parkinge zgrada, pogodne i za parkinge firmi ili tržnih centara. U našoj ponudi ćete pronaći barijere za parking napravljene od metala, koje su ekonomične i lako uočljive. Na raspolaganju su Vam dva modela za fiksnu zaštitu parking mesta.

Barking barijera stub i zaobljena barijera za parking

Parking barijera stub je praktična jer je malih dimenzija (75 cm x 6 cm x 4 cm) i teška je svega 3,6 kg, a zaključava se katancem, dok je zaobljena parking barijera nešto teža – 4 kg i dimenzija 50 cm x 60 cm i ona se zaključava pomoću brave. Koji model parkirne barijere ćete izabrati zavisi od širine parking mesta koje želite da zaštitite, a detalje oba modela možete da vidite na našem sajtu.

Parkirajte bezbedno – nabavite parking graničnik

Na većim i veoma prometnim prostorima kao što je parking firme ili komercijalnog objekta, koji su često i ograđeni, postoji opasnost oštećenja automobila prilikom parkiranja. Ako želite da sprečite nastanak štete na vozilu prilikom uparkiravanja, razmotrite ulaganje u parking graničnike.

Parking graničnici imaju osnovnu svrhu da odvoje i odrede parkirna mesta, pa upotrebu nalaze jednako na prostorima sa velikim brojem parking mesta i na pojedinačnim mestima za parkiranje – kada želite da svoje mesto za parkiranje jasno istaknete i zaštitite od parkiranja drugih vozila.

Parking graničnik za odvajanje i određivanje parkirnih mesta

Međutim, graničnik za parking istovremeno omogućava i bezbedno parkiranje – sprečava udarce o ograde i druge automobile. Zbog toga što imaju žute ili bele reflektujuće trake obezbeđuju optimalnu vidljivost i bezbednost pešaka.

U našoj ponudi možete pronaći četiri dimenzije parking graničnika napravljenih od visokokvalitetne gume koja se ne krivi, ne puca i ne truli. Zato su parking graničnici pogodni i za unutrašnje prostore, kao što su privatne i podzemne garaže, ali i za parkinge na otvorenom.

Ugaoni odbojnici – zaštitnici Vaše imovine

Na prometnim parkinzima nisu retki slučajevi oštećenja zidova, ivica i vozila tokom uparkiravanja. Zato su ugaoni odbojnici, namenjeni zaštiti uglova u garažama i komercijalnim objektima, pravi primer kako pametna investicija može sprečiti ovakve štete.

Ugaoni odbojnici nalaze svoju primenu u privatnim garažama, ali i velikim parking prostorima, pa su idealni i za fizička lica, kao i za parkinge firmi, izdavače poslovnog prostora, magacine, radionice, prodavnice i sva mesta gde je velika frekvencija kretanja ljudi i pokretnih predmeta poput kolica.

Odbojnici će sprečiti i skupe popravke od mehaničkih oštećenja i habanja na uglovima prostorije i stubovima, a ujedno umanjiti prljanje prostora. U našoj ponudi možete pronaći uočljive crno-žute odbojnike, napravljene od dugotrajne gume, otporne na habanje, i to u dva oblika – pravougli i zaobljeni.

Ugaoni odbojnik za zaštitu uglova

Odlukom da nabavite ugaone odbojnike dobijate na fleksibilnosti prostora i omogućavate nesmetano kretanje vozila i izvođenje operativnih procedura, ali i osiguravate dugovečnost unutrašnjosti prostora. Više informacija o oba modela možete pronaći na našem sajtu.

Podupirači točka: obezbedite parkirana vozila

Bilo da ste fizičko ili pravno lice, sigurnost Vašeg parkinga veoma je važna, a osim sprečavanja neautorizovanog parkiranja i postavljanja graničnika za bezbedno parkiranje, ona podrazumeva i obezbeđivanje parkiranih vozila.

Zato su naročito korisni podupirači točka koji sprečavaju nenamerno kretanje parkiranog automobila i time povećavaju bezbednost pešaka, ali i drugih učesnika u saobraćaju. Ne treba zaboraviti da podupirači mogu da spreče i moguće štete nastale neželjenim kretanjem parkiranog vozila.

Ukoliko ste vlasnik firme koja posluje putem teške mehanizacije velike nosivosti, onda su Vam ovi podupirači neophodni. U našoj ponudi možete pronaći poliuteranske podupirače otporne na sve vremenske uslove i različite hemikalije.

Podupirač tocka CUC

Izbor dimenzije i modela zavisiće od Vaših potreba, tj. težine Vašeg vozila i prečnika gume. Naši podupirači namenjeni su vozilima sa gumama prečnika između 35 i 165“, a podupirači podnose opterećenja od devet do 400 tona, pa će savršeno odgovarati svakom tipu Vašeg vozila – od automobila do teške mehanizacije.

Na našem sajtu potražite detaljan izbor modela i njihovog maksimalnog opterećenja.

Organizujte parking i obezbedite svoje vozilo

Odgovornost prema sopstvenom vozilu i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju , kao i rastući problemi sa parking prostorima u gradskim sredinama pozivaju da obezbedite svoje vozilo tokom i nakon parkiranja na najbolji mogući način. Ukoliko imate nedoumice u vezi sa odabirom proizvoda iz našeg programa za parking, kontaktirajte nas putem našeg sajta ili na brojeve telefona navedene na sajtu i rado ćemo Vam pomoći u odluci.